Pokud někam vyrážíte autem, dávejte pozor. Ke sněžení se přidala hustá mlha

Jestli někam vyrážíte, dávejte velký pozor
 

Na řadě míst ve Středočeském kraji dnes sněží, řidiči proto musejí být na silnicích velmi opatrní. Se zvýšenou opatrností musejí jezdit také na dálnicích. Sněžení přes kraj postupovalo od severu dále na jih. Nejhustější sněžení je nyní hlášeno z Příbramska a Benešovska. Podle dispečera jsou v terénu prakticky všechny sypače, tedy kolem stovky vozidel.

Silné sněžení a rozbředlý sníh na vozovce je hlášený například z dálnice D1. Vlivem sněžení je snížena viditelnost na středočeských úsecích dálnic D5, D8, D10 nebo D11, vozovka je ale většinou mokrá po chemickém ošetření.

Silnice druhých a třetích tříd jsou novým sněhem zasypané na Příbramsku, podle informací silničářů se tady právě odklízí. V ostatních okresech leží na vozovkách rozbředlý sníh po chemickém ošetření.

Nehoda na Kolínsku

Pravděpodobně kvůli namrzlé vozovce se dnes před polednem střetlo osobní auto s autobusem u Přehvozdí na Kolínsku. Při nehodě byl vážně zraněn řidič osobního auta, vrtulník ho přepravil do nemocnice. V autobuse jeli dva cestující a řidič, jeden pasažér si po nehodě stěžoval na nevolnost, záchranáři ho převezli do nemocnice.

Souvislost s počasím měla i odpolední srážka osobního auta s vlakem mezi Sedlčany a Štětkovicemi na Příbramsku, kvůli níž byl před 14:00 zastaven provoz na železniční trati mezi Olbramovicemi a Sedlčany. "Řidič octavie v kopci nedobrzdil a narazil do zadní části vlaku," uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Ve vlaku cestovalo asi 30 lidí, nikdo nebyl zraněn. Škoda byla předběžně odhadnuta na 50 000 korun.

Kvůli nesjízdné silnici mezi Horoměřicemi a Velkými Přílepy u Prahy přetrvávají problémy na autobusové lince 316. Některé autobusy na silnici uvázly, jiné jezdí odklonem přes Únětice, na lince je nepravidelný provoz, vyplývá z informací na webu Pražské integrované dopravy (PID).