Najdeme nový domov Viktorce i jejím koťátkům? FOTOGALERIE

Viktorka se zotavuje
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Perskou kočičku našli na Praze 5 vychrtlou a velmi zanedbanou. Později se ukázalo, že čeká koťata, která i přes obavy pečovatelů dokázala porodit. Nyní se zotavuje a hledá nový domov.

 

 

Perskou kočičku našli na Praze 5 vychrtlou a velmi zanedbanou. Později se ukázalo, že čeká koťata,

Viktorka zvládla porod, nyní hledá páníčka

která i přes obavy pečovatelů dokázala porodit. Nyní se zotavuje a hledá nový domov.

Viktorka je perská činčila, která má za sebou perné chvilky. Našli ji na Praze 5 v děsivém stavu, byla velmi vychrtlá a celé tělíčko měla zacuchané. Právě proto ji pracovníci kočičího útulku dali symbolické jméno Viktorka.

Pejsek Hachiko našel novou paničku, podívejte se na jeho příběh.

Veterinář ji odhadl věk mezi dvěma až třemi lety. Kvůli jejímu zuboženému stavu nebylo možné provést kastraci ani jakákoli očkování, která by její organismus narušila ještě více. Později ještě vyšlo najevo, že Viktorka čeká koťata.

O Viktorku se dočasně starají v kočičím hotelu

Viktorku si vzal do dočasné péče kočičí hotel u Kladna

Zesláblá kočička měla ale štěstí v neštěstí, z útulku si ji vzali do dočasné péče pracovníci kočičího hotelu VIP Cats u Kladna. Tam dostala milou péči a především dostatek kvalitního krmiva, který je v jejím stavu naprosto rozhodující.

Peršanka porodila na Den dětí

„Viktorka je neskutečně vychrtlá, báli jsme se, jestli bude vůbec schopná porodit,“ říká majitelka hotelu Tatiana Lisichkina. Při Viktorce ale stálo štěstí a přesně na Den dětí se jí narodila čtyři koťátka. Poslední bylo ale příliš slabé a bohužel zemřelo. Ostatní tři se

Stará se o tři koťata

mají čile k světu a pomalu začínají objevovat, co se děje kolem nich. My pro ně hledáme nový domov, pomůžete nám? Nového páníčka zatím marně shání i Viktorka, jak říká paní z útulku Sdružení na ochranu zvířat v krajní nouzi, do kterého se dostala: „V útulku míváme dospělé peršanky, které už se nehodí do chovu, často. Většinou k nám přicházejí ve špatném stavu. Perská koťátka v útulcích častá nejsou - ta se dají prodat. Najít nový domov pro dospělou kočku ale není snadné.“

Na novou šanci čeká i fenka Ema.

Majitelka hotelu o Viktorce říká: „Přes všechno zlé, co Viktorku v poslední době potrápilo, se z ní stala skvělá máma. O koťátka se stará přímo vzorově. Máme z toho radost.“

Ačkoli se nezdá, je to velký jedlík a mazel

O koťata se stará na jedničku

„Viktorka musí ještě hodně přibrat na váze, zatím to moc nejde, protože kojí. Baští ale za dva,“ prohlašuje Tatiana. Peršanka je ale opravdová princezna a ráda si v jídle vybírá, granule ji nepotěší. Nejraději má kapsičky a ještě více paštiky, kterých denně dokáže spořádat i pět, a bříško si ještě ráda doplní Cottage sýrem.

Viktorka má ráda přítomnost člověka, je to velký mazel, nového majitele láskou zanedbávat určitě nebude.

 

Máte o Viktorku nebo o koťátka zájem? Pište na e-mail: vip-cats@email.cz nebo se podívejte na stránky www.vip-cats.cz.