Viktor zmizel před dvěma lety. Majitelka se nevzdává. Pomozte!

Na Viktora čeká nejen jeho rodina, ale i nejlepší kamarád Farid
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Barzoj Viktor se ztratil před dvěma lety na procházce v lese u Těptína. Zoufalá majitelka ho nikdy nepřestala hledat ani na jeden den. Pomůžete nám s jeho hledáním? Doma na něho marně čeká smutný kamarád.

Smutný příběh potkal majitelku tehdy čtyřletého barzoje Viktora, který před dvěma lety zmizel na procházce v lese u Těptína. Majitelka se však stále nevzdává a věří, že se Viktor jednoho dne vrátí zpět domů k rodině a jeho nejlepšímu kamarádovi Faridovi. Zatím jsou však veškeré snahy marné, podle všeho to vypadá, že mladého chrta ukradli.

Psi na sebe byli napojení. Farid nesl Viktorovo zmizení velmi těžce

Viktor se z procházky už nevrátil

"16. června 2014 jsem se jako pravidelně vydala do lesa hned vedle našeho domu se svými dvěma psími kluky, salukim Faridem a barzojem Viktorem. Měla jsem je oba od štěňátka, přišli domů v rozmezí jednoho měsíce, aby byli navázáni jeden na druhého. A to se opravdu povedlo," vypráví majitelka Zuzana Iltisová.

Psí kluci bez sebe nedali ani ránu, oddaně na sebe čekali kdekoli a za jakékoli situace. Zmizení Viktora nesl Farid velmi těžce. "Čtrnáct dní nežral, nepil, nechodil. Jen ležel u vrat a kňučel. Museli jsme mu dávat výživu. Dodnes na něj čeká," doplňuje smutně paní Iltisová.

Procházka v lese probíhala jako každá jiná. Chrti běhali kolem majitelky a někdy se ztratili z dohledu. Po dlouhém volání se ale vrátil pouze Farid, po Viktorovi se slehla zem. "Byl vystresovaný, nedal se ode mne pohladit, nechtěl piškot. Ani nemusel na vodítko, šel rovnou tam, kam jsem šla já," říká majitelka psů.

Viktor byl mamánek, své paničky se vždy držel

Viktor byl typický mamánek, neholdoval přítomnosti cizích lidí. Naopak se věrně držel nohy své paničky. Dobrovolně by s nikým neodešel. Majitelka i policie věří, že byl barzoj ukradený. Podle majitelky Farid k lidem nikdy nešel, nenechal se pohladit, natož chytit. Měl absolutní orientační smysl a nikdy neukázal tendenci lovit, jen prohnat, proběhnout se a vrátit zpět.

Viktora hledají nejen v Čechách, ale i v zahraničí

Viktora hledala celá rodina, policie, psí detektiv, přátelé, lidé z okolí, hajní i dělníci těžící dřevo. Beznadějně.

Pátrá se po něm v celé republice i v zahraničí

Majitelka kontaktovala útulky, veterinární ordinace, městské úřady i policii po celé republice.

Informace putovala i do zahraničí, díky pomoci ambasád se dostala i do Argentiny, Mexika nebo Kanady. "Každý měsíc posílám nové informace do různých institucí, denně jsem v lese, kde se Viktor ztratil. Kamkoli jedu, rozvěšuju letáky. Stále věřím, že je Viktor naživu a jednou se vrátí domů," vypráví zoufalá majitelka ztraceného pejska.