TIPY na parádní výlet se psem

Udělejte hezký den svému psovi i sobě
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Čas, který stráví pes na procházkách, je velmi důležitý pro jeho vnitřní rozvoj. Na která místa můžete bez starostí svého miláčka vzít? Vyberte si v naší fotogalerii.

Před námi je teplý víkend, tak proč si nenaplánovat příjemný výlet s vaším čtyřnohým kamarádem?

Váš pes se vám odmění

Odměňte ho za jeho trpělivé každodenní čekání, než dorazíte z práce. Pohyb je zdravý, protáhněte nohy nejen psovi, ale i sobě. Nezapomínejte, že pro správný psychický vývoj psa jsou procházky i kontakt s pánem zásadní, venku se neustále setkává s cizími psy, lidmi i pachy. Psa je nutné socializovat v průběhu celého jeho života.

„Snažím se aktivitami s mými psy trávit co nejvíce času. Vím, jak je to pro ně důležité. Už pár let se držím hesla, že unavený pes je hodný pes,“ říká pejskařka z Benešova.

Přinášíme vám nejlepší tipy na výlety ve středu Čech.

Ve výbavě pejskaře nesmí chybět láhev s vodou, aby pes mohl kdykoli doplnit tekutiny.

Projděte se z Ameriky na Karlštejn

Lom Velká Amerika

Desetikilometrová procházka začíná u lomu Velká Amerika, dovede vás až ke Karlštejnu a zpět. Po žluté turistické značce projděte lom na druhý konec, po chvilce dojdete k lomům Malá Amerika a Mexiko. Žlutou značku vyměňte za červenou, po které dojdete až k našemu nejvýznamnějšímu hradu – ke Karlštejnu.

Pejskaři uvítají možnost volného pohybu psů v blízkosti lomů, pokud máte ale akčnější hafany, dávejte na ně dobrý pozor, ať se nezraní.

Na prohlídku Karlštejna vám dovolí s pejskem v náručí nebo v tašce, pokud máte většího hafana a chcete si hrad prohlídnout, počítejte se tím, že na vás bude muset venku počkat.

Plánujete jet na dovolenou se psem? Přečtěte si všechny potřebné informace.

Odpočiňte si u Bubovických vodopádů

Vezměte svého psa na pohodovou procházku k Bubovickým vodopádům, které jsou vzdálené přibližně pět kilometrů od obce Srbsko. Začátek trasy - jděte po žluté turistické značce až k výzkumné terénní stanici Kubrychtově boudě. Napojte se na červenou trasu, která vás po rovince dovede až k vodopádům.

Čertovy hlavy udolají i aktivní jedince

Pokud máte energického psa, jsou pro vás správnou volbou skalní reliéfy Čertovy hlavy. Najdete je v obci Želízy na

Čertovy hlavy

Mělnicku, kde je vytvořil známý sochař Václav Levý.

Připravte se, že k Čertovým hlavám musíte vystoupat do kopce. Vede k nim lesní cesta, na které se váš pes dostatečně vyběhá. Určitě stojí za to projít si i okolí, najdete zde krásnou přírodu a hlavně velký prostor pro vašeho čtyřnohého kamaráda.

Vyrazte za trempy na Posázavskou stezku

Okružní stezka začíná i končí na železniční zastávce Petrov u Prahy. Do Petrova můžete i se psem dorazit Posázavským pacifikem – jednou z nejkrásnějších lokálek, které vyjíždí z Braníku a končí v Čerčanech.

Na stezce můžete vidět Pikovickou jehlu nebo Klimentovu a Raisovu vyhlídku. Hlavně v teplých dnech vítají pejskaři procházky podél řeky Sázavy, pes se může ochladit podle potřeb a vy si tak ušetříte obavy z jeho přehřátí.

Dopřejte svému psovi rozhled

Rozhledna Děd je vůbec první rozhlednou v českých zemích. Dostanete se k ní příjemnou procházkou ze stanice nádraží Beroun, stačí se držet modré značky. Blízko rozhledny je pro turisty připravené ohniště, zatímco si bude váš chlupatý kamarád užívat běhání po přírodě, vy si můžete opéct špekáčky.

Už jste zkusili svému psovi zařídit dovolenou v psím hotelu? My jsme si o provozu takového hotelu povídali s jeho spolumajitelkou - více se dočtete zde.