Komentář Víta Rakušana: Vláda řeší banality, zásadní problémy není schopna zvládat

Podle předsedy STAN se kabinet zabývá nepodstatnými věci
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Současná vláda Andreje Babiše se začíná potýkat s obrovskými problémy. Docházejí peníze, ekonomika už není to, co byla ještě před rokem, a na povrch tak vyplouvají věci, které rozhodně nejsou k popukání. Poslanec Vít Rakušan (STAN) si myslí, že je třeba začít opravdu něco dělat tak, aby se řešily zásadní problémy země.

/KOMENTÁŘ/ Podle zprávy NKÚ občané ČR za své daně nedostávají adekvátní službu. Opravdu není ambice vlády vyšší než být v poslední třetině všech zemí v rámci plnění základní povinností státu vůči jeho občanům?

Tato vláda je vládou mikromanagmentu, které se částečně daří vypořádat se s banalitami, namísto udržení životaschopnosti naší země pro léta budoucí. Stát je složitý mechanismus, který vyžaduje strategické uvažování a pohled vizionáře, a to současné vládě bohužel chybí.

Přesvědčte náš, že umíte

Hnutí STAN si proto vytyčilo 5 oblastí, které jsou pro ČR do budoucna stěžejní a současná vláda už dlouhodobě prokazuje neschopnost a nezájem se jimi zabývat – vzdělávání, reforma sociálního systému, ochrana naší krajiny a zjednodušení státní správy i daňového systému.

Vyzýváme vládu – Prokažte, že umíte věcně řešit skutečné problémy naší země. Přesvědčte o tom nás, opoziční politiky, ale především všechny naše občany, kteří na řešení stěžejních oblastí čekají dlouhá léta. My jako hnutí STAN jsme připraveni v tomto vládě pomoci, pokud bude z její strany konečně projeven zájem.

Klíčová slova:
ANO