Smrže jsou výtečné jedlé houby, které můžeme najít už v březnu a dubnu
Foto: facebook
Šťavnataka březnovka, jak název napovídá je jednou z prvních jarních hub, které můžeme sbírat. Je jedlá, říká se jí také uhleka nebo cikánka podle zbarvení
Foto: facebook
Ucháče nechte v lese, je jedovatý
Foto: facebook
Závojenka podtrnka je vhodná do polévek a omáček a hodí se i do jiných houbových specialit.
Foto: facebook
Březnovka je jedlá, velmi chutná tržní houba. Houbaři ji velmi cení také proto, že na jaře bývá prvním vydatným úlovkem.
Foto: facebook
Kačenka česká, i s takovýmto úlovkem se v těchto dnech můžeme vrátit, známe-li místa, kde kačenka roste
Foto: facebook
Malá houbička, roste ve skupinách většinou na šiškách, odstřihujeme pouze kloboučky
Foto: facebook
Smrže jsou výtečné jedlé houby, můžeme je nadívat, udělat z nich drštkovku nebo je i sušit