Spagheti alla Nerano: Recept na dokonalé těstoviny od neapolského šéfkuchaře Salvatore Iovina

18.10.2020 - 13:00  

Také jste milovníci italské kuchyně? Milujete špagety na všechny způsoby? Pak vyzkoušejte recept od toho nejpovolanějšího - neapolského šéfkuchaře Salvatora Iovina.

Ital Salvator Iovina pochází z Neapole, svou zemi miluje a na tradiční recepty nedá dopustit. Aby Čechům ukázal, jak vypadá a hlavně chutná opravdová italská kuchyně, otevřel si opravdovou neapolskou restauraci Sasyre v Praze.

Nyní jsou však restaurace zavřené a Salvator prodává pouze jídla s sebou, tak si tam například skvělé Spagheti alla Nerano můžete objednat nebo si je dle starého rodinného receptu můžete připravit doma. Nezapomeňte však na kvalitní suroviny a sklenku dobrého vína, které k italskému vaření prostě patří.

Recept na Spagheti alla Nerano 

Suroviny:

čerstvé těstoviny Sasyre

250 g cukety

80 g typického italského sýra Provolone del Monaco

bazalka

slunečnicový olej

Příprava:

Těstoviny Sasyre uvaříme al dente. Cuketu nakrájíme na drobné plátky, orestujeme na pánvi na slunečnicovém oleji, přidáme lístky bazalky a uvařené těstoviny. Vše promícháme a po malé chvíli přidáme sýr Provolone del Monaco. Mícháme, dokud nezískáme krémovou konzistence. Poté můžeme servírovat. Abyste dosáhli opravdu té kouzelné a nezapomenutelné chuti, kterou znáte z Neapole, dbejte na kvalitu použitých surovin. Domácí těstoviny, sýry a další poctivé domácí suroviny dovezené z Neapole zakoupíte v Bistru Sasyre v Horních Břežanech v Praze.

KAM DÁL: Vašeho psa nezabíjí jen čokoláda. Nebezpečné mohou být i některé druhy masa, tak pozor na ně


To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Přihlášení k odběru newsletteru