Ital Salvator Iovina pochází z Neapole, svou zemi miluje a na tradiční recepty nedá dopustit. Aby Čechům ukázal, jak vypadá a hlavně chutná opravdová italská kuchyně, otevřel si opravdovou neapolskou restauraci Sasyre v Praze.
Nyní jsou však restaurace zavřené a Salvator prodává pouze jídla s sebou, tak si tam například skvělé Spagheti alla Nerano můžete objednat nebo si je dle starého rodinného receptu můžete připravit doma. Nezapomeňte však na kvalitní suroviny a sklenku dobrého vína, které k italskému vaření prostě patří.
Recept na Spagheti alla Nerano
Suroviny:
čerstvé těstoviny Sasyre
250 g cukety
80 g typického italského sýra Provolone del Monaco
bazalka
slunečnicový olej
Příprava:
Těstoviny Sasyre uvaříme al dente. Cuketu nakrájíme na drobné plátky, orestujeme na pánvi na slunečnicovém oleji, přidáme lístky bazalky a uvařené těstoviny. Vše promícháme a po malé chvíli přidáme sýr Provolone del Monaco. Mícháme, dokud nezískáme krémovou konzistence. Poté můžeme servírovat. Abyste dosáhli opravdu té kouzelné a nezapomenutelné chuti, kterou znáte z Neapole, dbejte na kvalitu použitých surovin. Domácí těstoviny, sýry a další poctivé domácí suroviny dovezené z Neapole zakoupíte v Bistru Sasyre v Horních Břežanech v Praze.
KAM DÁL: Vašeho psa nezabíjí jen čokoláda. Nebezpečné mohou být i některé druhy masa, tak pozor na ně