Vana na pokoji a obrovská postel. Penzion, který je pro romantiku přímo stvořený

Romantický pokoj je unikátní vanou v ložnici a velkou postelí.
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Penzion Kostnický dům stojí v samém srdci historického města Tábor. Svou romantickou atmosférou přiláká páry, svá lákadla ale má i pro rodiny s dětmi.

Pokud se vám povede zajet do Tábora, když bude horký letní den, obklopí vás doslova středomořská atmosféra. Úzké křivolaké uličky dlážděné kočičími hlavami, kde jen stěží projede osobní auto, malované domky a květiny za oknem připomínají malá městečka na jihu Evropy – v Chorvatsku či Itálii. Jen za hradbami starého města se nerozprostírá azurové moře, ale rybník Jordán. Ten prošel po povodních rekonstrukcí, a tak nabízí ke koupání travnaté i písečné pláže, na břehu jsou převlékací kabinky, občerstvení i hřiště pro děti.
 

Pozor, vstup do penzionu je přes kavárnu.

Penzion Kostnický dům, který stojí v samém srdci historického města, tedy nedaleko Žižkova náměstí, nabízí výhodnou polohu pro cestovatele, kteří chtějí projít město i blízké okolí. K penzionu se nedá dojet autem, zaparkovat a pohodlně vynosit věci. Parkovací místa jsou na nedalekém Žižkově náměstí nebo na vzdálenějším Tržním náměstí. Tento pro někoho možná nepříjemný fakt nám zpříjemnila obsluha penzionu, když byla ochotná usednout k nám do auta, ukázat, jak se na parkovací místo dostaneme, a ještě nabídla pomoc s taškami.

Kostnický dům prošel za poslední rok a půl takovými změnami, že by jej předchozí návštěvníci už nepoznali. Když jej Simona Nevšímalová převzala do péče, rozhodla se všechno změnit. „Dřív to byla levná ubytovna pro dělníky a studenty, byly tu staré koberce, všechno bylo zničené, ošklivé. Rozhodli jsme se to změnit, najala jsem truhláře, spolupracovala jsem s paní architektkou Evou Hubičkovou, která se velmi zajímá o historii Tábora,“ popisuje šéfka penzionu změny, kterými muselo místo projít.

Romantický pokoj je unikátní vanou v ložnici a velkou postelí.

Už za pět měsíců v penzionu bydleli první hosté, i když ten vlastně není hotový dodnes. Hosté to nepoznají, všechno klape a všechno je krásné, ale majitelka má v hlavě ještě spoustu nápadů, jak Kostnický dům vylepšit. A to přes to, že není z oboru. Původně vystudovala obor mechanik a seřizovač obráběcích strojů a pak se věnovala nejrůznějším profesím. „Chodí ke mně věci, které jsem si neplánovala. Asi mi někdo nahoře řídí život,“ vypráví, ale přitom je na ní vidět, že je se současnou etapou svého života velmi spokojená.

Spali jsme v Romantickém pokoji, který si své místo rozhodně zaslouží. Jen metr od největší postele, kterou jsem v životě viděla, stojí vana se lvími tlapami. Na servírovacím stolečku vonná sůl do koupele s romantickou vůní a dostatek místa na kbelík s vychlazeným vínem či šampaňským. Přesto je v pokoji i televize, kdyby na některé hosty romantika nepůsobila.

Celý penzion je laděn v romantickém duchu, všude jsou ozdůbky a drobné detaily, které vytváří jedinečnou atmosféru. Přesto prostor nepůsobí přeplácaně, spíš domácky a útulně. Tak, jak byste to doma asi chtěli mít, kdybyste to nemuseli každý den uklízet. Než ale získal svou současnou podobu, bylo potřeba mnoho úprav, protože předchozí rekonstrukce, prováděné během komunismu, nerespektovaly původního ducha budovy. Toho se sem snaží majitelka penzionu opět vrátit. Až tu budete, věnujte pozornost detailům – překvapí vás.

Pokud budete Táborem jen projíždět, v Kostnickém domě se zastavte. Mají zde totiž kavárnu, kde nabízí domácí koláče, sladké i slané. „Nabídku slaného pečiva chceme ještě víc rozšířit. Teď přemýšlíme o vybudování studené kuchyně, pak bychom hostům mohli nabízet i různé pomazánky a saláty,“ vysvětluje Simona Nevšímalová.