Osvěžte se letními nealko drinky. Tři nejchutnější RECEPTY

Ledový čaj na osvěžení doporučují i odborníci
Zobrazit fotogalerii (4)
 

V horkých letních dnech není nic příjemnějšího než pořádné osvěžení. Připravte si během pár minut tři osvěžující drinky a rozjeďte léto naplno.

Léto je v plném proudu a naše tělo si žádá dostatek hydratace. Proč tedy nespojit příjemné s užitečným a neosvěžit se chutnými nealkoholickými nápoji? Vyzkoušeli jsme je pro vás a vybrali jsme tři nejlepší.

Příprava vám zabere pár minut a vy si můžete tropické teploty užívat plnými doušky s doma připraveným a správně vychlazeným drinkem. Vyhneme se alkoholu, popíjet je tedy můžete již od rána.

Citronáda nesmí chybět!

Citronáda - klasika, kterášosvěží a detoxikuje tělo

Na litr citronády si připravte:

šťávu ze čtyř citronů

500 gramů pískového cukru

1 celý citron

Postup je snadný:

Jako první si připravte cukrový rozvar. Pískový cukr zalijte vodou tak, aby nad něho sahala jeden centimetr. Opatrně promíchejte a nechte přejít varem, dokud se cukr zcela nerozpustí.

Vymačkanou citronovou šťávu zalijte 800 mililitry vody a podle chuti dodejte cukrový rozvar. Připravený citron rozkrájejte na osminky a přidejte ho do citronády. Vychlaďte a můžete podávat.

Víte, že:
Správná teplota limonády má být mezi 8 až 10 °C?

Domácí ledový čaj

Na jednu sklenici ledového čaje potřebujete:

1 sáček s vaším oblíbeným čajem
cukr nebo ovocný sirup
1/4 citronu

Přípravu zvládne skutečně každý:

Prvním a nejdůležitějším bodem je připravit silný aromatický čaj. Čajový sáček zalijte maximálně sto mililitry vody a nechte vylouhovat deset minut. Poté sáček vyjměte a čaj oslaďte cukrem nebo jakýmkoliv ovocným sirupem. Běžnou dávku cukru nebo sirupu zdvojnásobte.

Do čaje přidejte osm kostek ledu a dobře promíchejte, dokud se nerozpustí a čaj neochladí. Před podáváním doporučujeme přidat ještě tři ledové kostky.

Hledáte více osvěžujících receptů? Připravte si domácí zmrzlinu nebo okurkovou limonádu.

Symbol léta? Zázvorová limonáda!

Co je potřeba na zázvorovou limonádu?

Zázvorová limonáda nesmí v létě chybět, na její přípravu potřebujete:

zázvor

horkou vodu

citron

med

Limonáda bude hotová, ještě než lusknete prsty:

Zázvor zalijte horkou vodu. Dejte ale pozor, aby nebyla vařící. Přidejte citron a med, nechte vychladit a podávejte s kousky ledu.

U zázvorové limonády záměrně neudáváme množství, protože každý je na zázvor jinak citlivý. Pamatujte, že někdy méně je více. Začněte tedy s menším množstvím, zázvor můžete dodat kdykoli.