RECEPTY: Zchlaďte se domácí jahodovou zmrzlinou

Připravte si domácí jahodovou zmrzlinu
24.06.2016 - 05:13  

V horkých dnech je nejlepší se zchladit velkou dávkou zmrzliny. Připravte se ji podle třech nejoblíbenějších receptů. Vyrobte si zmrzlinu z mascarpone, jogurtu nebo smetany.

Před námi je tropický víkend. Zchlaďte se domácí jahodovou zmrzlinou. Přinášíme vám tři nejoblíběnější recepty, které zvládnete během pár minut. Nepotřebujete speciální zmrzlinovač, postačí vám ruční mixér.

Před zmražením můžete zmrzlinu proložit kousky čerstvých jahod, piškoty, sušenkami nebo jiným ovocem.

Jahodová zmrzlina s jogurtem

Na přípravu budete potřebovat:

250 gramů jahod

1 kelímek bílého jogurtu (120 gramů)

2 malé lžičky vanilkového cukru

1 lžičku čerstvě vymačkané citronové šťávy

Přípravu zvládnete během pěti minut:

Čerstvé jahody omyjte ve studené vodě a odstraňte stopky. Ručním mixérem je rozmixujte a poté po kouskách vmíchejte bílý jogurt. Přisypte vanilkový cukr a přidejte citronovou šťávu.

Zmrzlinu vložte do menších nádobek a nechte dvě hodinu v mrazáku.

Nemáte na zahrádce jahody? Samosběr jahod pomalu končí. Podívejte se, kde je ještě možné sbírat.

Smetanová jahodová zmrzlina

Připravte si:

0,5 kila čerstvých jahod

4 dcl smetany na šlehání

200 gramů zahuštěného slazeného mléka

2,5 lžíce moučkového cukru

Jahody stejně jako v prvním receptu omyjte a odstraňte stopky. Společeně s cukrem je rozmixujte. V druhé nádobě ušlehejte smetanu, do které poté přidejte zahuštěné mléko. Do smetany přidejte rozmixované jahody a dejte do mrazáku.

 

Italská zmrzlina s mascarpone a kousky jahod

Na italskou zmrzlinu potřebujete:

900 gramů jahod

500 gramů mascarpone

1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka

Omyté a odstopkované jahody rozmačkejte šťouchadlem na brambory, promíchejte s mascarpone a nakonec přidejte kondenzované mléko.

Směs přelijte do formy, přikryjte potavinářskou fólií a nechte přes noc v mrazáku.

Víte, kam se jít v horku vykoupat? Přehled bazénů je tady.

 


To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Přihlášení k odběru newsletteru