V létě Benešovem jen tak neprojedete. PŘEHLED uzavírek

Uzavírky jsou v Benešově celé léto. Někde se protáhnout až do září
 

Kolem pivovaru v Benešově během léta neprojedete, což je komplikací hlavně o prázdninách, kdy se chystáte na dovolenou nebo k vodě. Letní uzavírky jsou však každoroční klasikou.

Nedávno jsme informovali o uzavírce mezi Benešovem a Neveklovem, která se týká opravy silnice. Uzavírka od hráze Konopišťského rybníka směrem na Václavice bude trvat jeden měsíc. Nyní však automobily neprojedou ani u pivovaru v Benešově, což je pro obyvatele komplikací obzvláště v letních měsících. Letní uzavírky jsou však nutností, protože v zimě se asfalt pokládá špatně. 

 

Kvůli rekonstrukci kanalizace se již přes týden nedá projet ulici Na Chmelnici a Vlašimskou, po týdnu uzavření se však dá od pátku 24. června vyjet z Benešova Máchovou ulicí směrem na Týnec. 

 

To hlavní ale teprve přijde, od 7. července začne Ředitelství silnic a dálnic ČR rekonstruovat mezinárodní silnici E55, která vede kolem Benešova. Už nyní se nedá z dálnice sjet do Křižíkovy ulice přes křižovatku U Topolu, postupně přijdou i uzavírky dalších sjezdů z E55 do města. 

"První etapa uzavírek podél Benešova by měla začínat od 7. července. Už na to navazovaly etapy uzavírek od Bystřice směrem k Benešovu, které se v současné době realizují, takže tam již částečné uzavírky jsou. Ta etapa, která nejvíce zasáhne Benešov, je plánovaná od 7. července a končit by měla kolem 17. srpna, což je termín, který známe od krajského úřadu. Snad se termín nebude měnit. Může se to samozřejmě zkrátit nebo naopak prodloužit v případě, kdyby byly přívalové deště nebo kroupy, které jim stavbu znehodnotí," řekl ČtiDoma.cz Ing. Karel Hlaváček, Odbor výstavby a územního plánování, Benešov.

 

Ani to však není vše, kromě opravy silnic je na pořadu dne také kanalizace. „V Táborské ulici a části Husova náměstí opravíme o prázdninách za zhruba devět milionů korun kanalizaci," sdělil k tomu místostarosta Benešova Jiří Švadlena. Tyto práce uzavřou průtah městem na Vlašim.