Hurá za ochočenými netopýry! PŘEHLED letních akcí v Týnci

Byli jste se někdy podívat v ZOO ve večerních hodinách?
 

Že se v tomhle městečku nic neděje, to je rozšířená fáma. Můžete zajít na řadu zajímavých akcí, jako je aquazorbing, koncerty, výstavy, nebo se podívejte na ochočené netopýry! Otevřete si program Týnce nad Sázavou na celé dlouhé léto.

Jedinečným kulturním zážitkem jsou letní divadla. Letní divadelní scéna v Posázaví probíhá v krásném prostředí hradu Týnec v městském muzeu. Představení jsou vhodná pro děti, protože se zde hrají pohádky. Výhodou je, že tato představení pohádek jsou zdarma, vstupné je dobrovolné.

 

Dokonce i v Týnci během léta proběhne několik hudebních koncertů. V červenci tuto sobotu 16. 7. proběhne FOLK TÝNEC FEST, což je koncert folk a country kapel, koncerty budou v zahradě Hotelu Týnec. Vstupné je sem jenom 50 Kč a bude grilovačka. Na konci července 30. 7. se můžete těšit na folkový koncert MARIEN na stejném místě. MARIEN je pardubická folková kapela.

 

Rock nebo country? Koncerty jedou

Na rockové koncerty si budete muset počkat. ROCK PARK začíná až 5. sprna a bude trvat jen do 6. srpna. Vystoupí kapely jako Prague Conspiracy, Gourth Face, Salamandra, Roxin Palace, K2, Maniac, ATD, Luke Skywolfer, Jail, TNS, Rubicon River, Soul Keeper, Seventy One. Vstup na tyto koncerty je zdarma, protože jsou součástí slavností Týneckého střepu. Koncerty budou na parkovišti před městským úřadem.

Místní rockové kapely si můžete přijít poslechnout 20. srpna na ROCK TÝNEC FEST, místní kapely budou hrát opět v zahradě Hotelu Týnec.

 

Ilustrace a šperky z drahokamů 

Tím zhruba hudební scénu opouštíme a zamíříme na výstavy. Ty ve městě probíhají dlouhodobě přes prázdniny, takže nejste svázaní časem. Aktuálně zde probíhá výstava Václava Stárka s názvem Ilustrace, kde naleznete výborné dětské ilustrace kreslíře Václava Stárka. Probíhá také výstava Obrazy, oděvy a šperky, tam se můžete přijít podívat na práce tří výtvarnic. Malířka Hana Krohlová vystavuje své obrazy a kresby, šperkařka Růžená Horová své šperky z polodrahokamů a Hana Havelková pak oděvy. To zní zajímavě, nemyslíte?

Všechny výstavy probíhají v místním Městském muzeu. Zajít můžete také na výstavu reprodukcí děl českého malíře Josefa Lady, kterého určitě netřeba představovat.

 

Chození po vodě, to se vám bude líbit

Týnecký Střep: Vyzkoušejte aquazorbing

První srpnovou sobotu probíhá tradiční Týnecký Střep, který začíná už od rána a pokračuje do nočních hodin. Co všechno tam můžete najít? Bohaté dobové tržiště, aquazorbing (to je soutěžení na vodě, kdy jste v obří průhledné „igelitové“ kouli a musíte chodit na vodě), skákací hrad, divadlo a dílny pro děti, ukázky řemesel (kovář, keramika), středověkou hudbu Jagabab, vystoupení šermířů, tanečnice, ohňovou show Grex. Probíhat bude i prohlídka gotické věže a muzea, ale i zmiňovaná výstava Josefa Lady. Vstupné je dobrovolné.

Podívejte se, jak proběhnul Týnecký Střep minulý rok

 

Hurá za netopýrem!

Nenechce si ujít Netopýří noc, která proběhne 26. srpna na hradě Týnci v muzeu. Budete pozorovat letní kolonie netopýra velkého ve věži. Součástí je výklad a ukázka handicapovaných ochočených netopýrů. A také vycházka k řece a pozorování netopýrů ultrazvukovými detektory. Pro děti tu bude přírodovědná stezka. Součástí je i prohlídka hradu, výstava v prvním patře věže a promítání filmu „Netopýři ve tmě“. Vstupné je dobrovolné.