Tipy na víkend: Zajeďte na festival nebo se vraťte v čase do středověku

Čeká na vás velké množství festivalů. Stihnete všechny?
 

O víkendu se vypravte se na festival do Poděbrad, užijte si oživlý středověk v Senohrabech nebo se pobavte v Lipencích na originální neckyádě!

Do divadla na komedii vyražte v pátek do Dobřichovic. „Lechtivá“ situační komedie, která srší nespoutaným humorem, ironií i osobitým šarmem. Co všechno může způsobit zprvu nevinný, ale vzápětí málem zkázonosný nápad prověřit manželskou věrnost? Hra se odehrává někdy na přelomu 19. a 20. století v Paříži, kdy do hotelu U Něžné kočičky jsou postupně zatahovány všechny postavy hry. Stačí uvolnit malý kamínek nedůvěry, aby se rozpoutala lavina omylů, záměn osob, převleků a nedorozumění. Autor: Georges Feydeau Režie: Petr Říha Hrají: Viktor Emanuel Champsboisy / Bouton: Karel Král Kamil Champsboisy: Jiří Šafránek Marcela Champsboisy: Hedvika Hájková.

V Poděbradech odstartují Barvy léta! A to už v pátek v půl čtvrté odpoledne. První bude uvedeno Hudební divadlo Karlín, nebude chybět například Michal Hrůza, kapela Visací zámek nebo Wohnout. Sobotní program rozproudí kapely Alkehol, Tři sestry, Horkýže Slíže a další. Poděbradský festival trvá do sobotní noci.

Další festival, který se nabízí, je poděbradský Creepy Teepee. Užijte si alternativní kulturu, hudbu a vizuální umění.

V sobotu můžete od půl jedné v Čelákovicích navštívit Nový seriál závodů v obranné střelbě. Na závodníky čeká například skryté nošení zbraně nebo taktické pořadí řešení terčů. 

Nevíte, kam na rodinný výlet? Vyražte do Senohrab a poznejte středověk. Letošní rok akce Oživlý středověk v podhradí je celý spojen s oslavami Karla IV. a jeho dobou. Na hradě Zlenice již popáté uvidíte, jak mohli v Karlově době lidé žít, jak se oblékali a jaká uměli řemesla. Uvidíte různé textilní techniky, zpracovávání kůže či kovu, středověkou kuchyni v akci a mnoho dalšího. Většinu řemesel si jako již tradičně budete moci vy i vaše děti vyzkoušet. V zadním příkopu hradu bude pro děti připravena dětská aréna, kde se budou moci vžít do rolí středověkých rytířů. 

Odjíždíte na dovolenou? Přinášíme tip, jak ušetřit.

Vyrazit můžete také na Kazínskou neckyádu do Lipenců, která odstartuje ve dvě hodiny odpoledne. Každé plavidlo bude muset absolvovat trasu zhruba 200 až 300 metrů. Nesmí být poháněno lodním šroubem, výhradně větrem, vesly, pádly případně koles(y)em. Při použití kolesa lze využít elektropohon.

Pokud máte chuť na trochu kultury, navštivte koncert studentského orchestru z Velké Británie na Letním pódiu u budovy Lázeňské kolonády Swiss v Poděbradech.

Nedělní večer si oživte tanečním koncertem. V Řevnicích navštivte unikátní hudebně spirituální zážitek v podání Ondřeje Smeykala a Jaroslava Mugrauera. Od šesti hodin večer vás pobaví hrou na didgeridoo, koru a bicí.