Užijte si poslední tropický den léta. Přichází ochlazení a déšť

Připravte si bundy a deštníky
 

Letošní rok se tropickými dny příliš neohřál, podle předpovědi meteorologů na nás dnes čeká poslední den, kdy teplota přesáhne třicet stupňů Celsia. V dalších dnech se o slovo přihlásí ochlazení doprovázené deštěm.

Dnešní den se řadí mezi šestý tropický den letošního léta, bohužel se stane i jeho posledním. V pondělí nás ve středu Čech čeká jasné a polojasné počasí, teploty se budou pohybovat mezi dvaceti sedmi až třiceti stupni Celsia.

Proudit bude mírný jihozápadní vítr, který postupně přejde na severozápadní. Dosádne rychlosti maximálně šesti metrů za sekundu.

Ze západu přichází studená fronta

Na konci dne začne pozvolna přicházet zvlněná studená fronta. Noční teploty klesnou až k dvanácti stupňům Celsia a o slovo se přihlásí slabý déšť. 

V úterý bude zataženo až oblačno, postupně od západu přijde déšť nebo přeháňky, ojediněle očekávejte bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat okolo dvaceti stupňů. Studenou frontu bude doprovázet slabý, postupně mírný severozápadní vítr dosahující rychlosti dvou až pěti metrů za sekundu.

Pošmourný týden vylepší slunný víkend

Počasí celého týdne se ponese ve smutném duchu. Slunce se objeví spíše výjimečně, očekávejte zataženou oblohu, kterou budou doprovázet přeháňky. Slunné dny nám zlepší náladu až o víkendu, kdy se i lehce oteplí. Teploty se budou pohybovat kolem příjemných dvaceti pěti stupňů.