PŘEHLED letních kin je tady! Kde se hraje zadarmo?

Letní kino Regina v Karlíne
 

Chodíte do letního kina? Vybrali jsme pár těch, která mají návštěvníci nejraději. Které je to vaše?

Karlín

“Letňák” v zahradě Českého rozhlasu Regina začíná v červnu a končí v září. Vychutnáte si tady i ty nejnovější filmy! Vstupné začíná na padesáti korunách, kapacita je 500 míst, z toho asi 350 je k sezení. Promítá se podle tmy! Tedy v červnu a červenci od 21.30, v srpnu od 20:30, v září potom už od osmé večerní. Program najdete buď na místě a nebo na webu. K dispozici máte občerstvení v podobě limonád, piva, míchaných drinků nebo klobás. V areálu jsou i toalety.

Beroun

Další podívanou můžete navštívit v Berouně, tady se letos promítá dokonce i za každého počasí. Vstupné vás tady vyjde na 120-160 korun. Kino promítá až do září. Pro fajnšmekry nabízí něco navíc. Můžete si tady vychutnat záznamy vybraných oper. O tom, které to budou, mohou diváci hlasovat.

Kam ještě za kulturou? Co třeba zámek! Chcete na hrad či zámek zadarmo?

Slaný

Letní kino ve Slaném funguje od roku 1959. Najdete jej v přírodním prostředí, které obklopuje celý areál. Nechybí tady možnost parkování, ani prodejní stánky s občerstvením. Kapacita hlediště je 1 700 míst k sezení, s těmi na stání dosahuje až tří tisíc.

Mělník

Letní kino Aušperk také nabízí množství filmů, které vás budou bavit. Na místě pořídíte občerstvení. Počet míst k sezení je omezený, ale můžete si přinést například vlastní deky. Promítá se od 14. července až do 1. září. Určitě si s sebou nezapomeňte vzít repelent! V případě nepřízně počasí se projekce přesouvá do kavárny Želví doupě.

Kinobus

Někdo tvrdí, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. I letos Prahu objíždí projekt Dopravního podniku - Kinobus. Všechny projekce jsou zdarma, můžete si vychutnat jak starší, tak novější kousky. Na místě bývá stánek s občerstvením i mobilní toalety. Lavic není mnoho, ale otevřenému prostoru nebrání, aby vznikala “místa na stání”. Doporučujeme vzít si nějaký ten podsedáček. Lavice nejsou příliš komfortní.