Zařiďte dovolenou i svému psovi – v psím hotelu. ROZHOVOR

Patro pro nejmenší pejsky
Zobrazit fotogalerii (19)
 

Hotel pro psy ve Studeněvsi u Kladna nabízí zábavu, pohodlí a individuální přístup ke každému psovi. Je výborným řešením, pokud právě uvažujete, komu svěříte svého mazlíčka do péče v době vaší dovolené. O vašeho psa se postarají profesionálové a vás ještě dovezou na letiště.

Nemá vám kdo pohlídat psa, zatímco budete na dovolené? Svěřte ho do péče psího hotelu, který nabízí nejen zábavu a pohodlí, ale také individuální přístup ke každému zvířeti.

Mnoho majitelů psů řeší každoročně před dovolenou jeden velký problém – kdo mi ho pohlídá? V případě, že nedokáže pomoct rodina ani přátelé, jsou tady psí hotely. Jejich úroveň je však různá, je třeba pečlivě vybírat a hotel si ještě před tím, než jim svého psa svěříte, prověřit a zjistit, jaké služby nabízí. Například v pětihvězdičkovém psím hotelu ve Studeněvsi se snaží naplnit potřeby každého psa. Součástí ubytování je tak i výcvik, potřebná socializace i nadstandardní služby. „Každý pes má u nás individuální přístup. Náš personál je školený jak v oblasti etologie (vědní obor zabývající se studiem chování živočichů – pozn. red.), tak v oblasti psychologie psů. Takže umíme pohotově řešit různé situace a dokážeme rozeznat různé povahové rysy psů. Pejsky dělíme do skupin podle toho, jak se cítí, jak fungují v kolektivu a na základě jejich potřeb,“ říká majitelka hotelu VIP Pets.

Na jak dlouhou dobu je možné u vás psa ubytovat?

Pejsek u nás může zůstat libovolnou dobu, třeba jen na jednu noc, na několik měsíců nebo i na rok. Záleží na tom, jak se dohodneme se zákazníkem. Od délky ubytování se odvíjí i cena, čím déle u nás pes zůstává, tím je cena nižší.

Přijímáte do hotelu i jiná zvířata? Například kočky?

Pro kočky provozujeme hotel ve vedlejší vile. Kočky u nás nejsou zavřené v klecích nebo ve větších boxech. Každá kočička tam má vlastní pokoj, kde má vše, co potřebuje. Nechybí tam ani kočičí prolézačky vysoké až ke stropu. Nemáme problém se postarat i o jiná zvířata, jako jsou třeba morčata, králíci, křečci, želvy a další. 

www.vip-pets.cz

Vraťme se k psímu hotelu. Jaká jsou pravidla pro ubytování hafanů ve vašem hotelu?

Pejsek musí být zdravý a nesmí projevovat žádné známky infekční nemoci. Potřebujeme také vidět očkovací průkaz s platným očkováním.

Z jakých důvodů psa nepřijmete? Stává se to často?

Do hotelu nepřijímáme psy, kteří jsou hodně agresivní na lidi. Psy, kteří mají agresi vůči jiným psům nebo jiným zvířatům, ale přijmeme. Nastavíme bezpečnostní opatření a agresivní pes se k jiným čtyřnohým obyvatelům hotelu nedostane.

Majiteli agresivního psa vždy doporučujeme, aby pejska v hotelu nechal delší dobu. Pro takové zvíře je hodně důležitá socializace, která se ale musí provádět opatrně a pomalu, vyžaduje to tedy dost práce a času.

Jaké požadavky majitelé obvykle mají? Co od vás očekávají?

Nejběžnější požadavek je socializace psů a jejich výcvik. Většinou řešíme základní poslušnost a zvládání psí etiky.

www.vip-pets.cz

Mám doma dva psy a jsou na sebe velmi fixovaní. Je možné, aby u vás byli ubytovaní společně?

Samozřejmě. Máme velkokapacitní pokoje pro více psů. Tato možnost je lepší nejen pro pejsky, kteří jsou na sebe zvyklí, ale i pro majitele, a to z finančních důvodů. Druhý a další pes od stejného majitele získá slevu padesát procent.

Kdy u vás začíná hlavní sezona? S jakým předstihem by se měli zájemci objednávat?

Hlavní sezóna je pochopitelně o svátcích a o prázdninách, na tuto dobu doporučujeme zamluvit pobyt co nejdříve. Nejvíc práce máme na Vánoce, na Silvestr, na Velikonoce a během letních prázdnin.

Kolik mazlíčku jste schopni ubytovat maximálně? Kolik lidí se o ně stará?

Máme deset pokojů pro velké psy a dvacet dva pokojíčků pro střední a malé pejsky. Navíc máme ještě jeden pokojík navíc, pro případ karantény, například pro hárající fenky, nemocného pejska nebo právě pro agresivního psa. Můžeme tedy přijmout pejsky až od třiceti dvou majitelů, na každých deset psů máme jednoho člověka, který o ně pečuje. Nakrmí je, dává jim léky, pokud jsou potřeba, vyvenčí je, pohraje si a pomazlí se s nimi. Také pejsky cvičí a dává na ně pozor, pokud jsou v bazénu. Zkrátka je s nimi pořád a náležitě se o ně stará.

Je v hotelu personál i přes noc?

Jistě, psy nenecháváme nikdy bez dozoru. Dohlížíme na ně dvacet čtyři hodin denně.

Máte pro pejsky zavedený pravidelný denní režim?

Ano, celý den v hotelu je přesně rozepsaný, denní režim máme rozepsaný na našich webových stránkách, tak si majitel může vždy zkontrolovat, co jeho pes právě dělá a co ho ještě čeká. Dodržování režimu je hodně důležité pro psychiku. A co víc, majitelé můžou sledovat pejsky i online. Část pokojíčků i některé výběhy máme sledované webovými kamerami. Takže vám opravdu neuteče nic, co se v hotelu děje.

Přijdou velcí psi do styku s malými? 

www.vip-pets.cz

Všechno pečlivě hlídáme. Máme hodně promyšlený a rozlehlý areál, takže se nikdy nestane, aby malá čivava přišla do styku s velkým, hravým, i když velice hodným ridgebackem, protože by se mohlo stát neštěstí. V hotelu máme rozdělená patra pro velké, střední i malé psy, máme také oddělené herny i výběhy. Jsme tedy schopni rozdělit pejsky do menších skupin, ať už podle velikosti nebo podle temperamentu, který je také velmi důležitý faktor.

Přijmete do opatrování i psa se zdravotními problémy?

Bez problému přijmeme psa s neinfekčním onemocněním. V hotelu je připravený i bezbariérový přístup pro starší pejsky nebo pro pejsky po úrazu. Pejskům podáváme léky pravidelně, přesně po domluvě s majiteli. Je to pro nás běžná věc, protože víme, že pejsci mají nemoci stejně jako lidé. Podávání léků je rozepsané v našem denním programu, navíc spolupracujeme s veterináři, kteří jsou pro zvířata k dispozici dvacet čtyři hodin denně.

Jaké další služby pro mazlíčky nabízíte?

Pro pejsky a kočky máme salon s kvalitní kosmetikou a malý butik s originálními doplňky. V areálu jsme postavili krytou halu, takže pořádáme celoroční výcvikové kurzy pro psy, zajímavé semináře i kurzy pro majitele psů. Otevřeli jsme už i školu vystavování pejsků, v ní organizujeme kurzy a semináře pro správnou přípravu na na výstavy a handling (vystavování psa – pozn. red.) – naši lektoři jsou nejlepší čeští profi handleři. Díky tomu, že se nacházíme kousek od letiště Václava Havla, jsme se rozhodli usnadnit cestování našim klientům. Nabízíme tedy možnost parkování vozu zdarma v našem oploceném areálu hotelu po celou dobu pobytu psa nebo kočky. Transfer na letiště dle domluvy zajištujeme také. V případě nutnosti jsme schopni zajistit svoz zvířat do hotelu a zpět.

 

Malé pokoje pro malá a střední plemena
1-7 nocí/1 pes 490 Kč/noc 
8 -14 nocí/1 pes sleva 8%
15 - 21 nocí/1 pes sleva 17%
22 nocí a více sleva 50%
dlouhodobé pobyty dle dohody

 

Velké pokoje pro velká plemena

1-7 nocí/1 pes

510 Kč/noc
8 -14 nocí/1 pes sleva 8%
15 - 21 nocí/1 pes sleva 17%
22 nocí a více sleva 50%
dlouhodobé pobyty dle dohody