Zájezdy pro seniory od MÚ Praha 1

Nástup - jedeme
 

Kam se společně vydat na výlet s přáteli, nebo se zúčastnit nějaké akce, je v pozdním věku událost, která nám zpestří život, je tématem chvil nad vonným šálkem kávy s přáteli a těšením se na další společné setkání. O jedné akci si dovoluji vám napsat, neboť takových akcí není nikdy dost.

Jedná se o celodenní výlety v měsíci červenci a dalších měsících pod záštitou MU Prahy 1, určeny pro seniory ve věku 55 +. Výlety jsou zcela zdarma, a jsou určeny pro občany s trvalým pobytem v Praze 1. Na měsíc červenec byli pro zájemce připraveni tyto dva výlety.

Halfenburk u Bavorova, kde účastníci zájezdu navštívily hrad, vísku Bavorov a Hoštice u Volyně, známé z filmové trilogie Seno, slunce …, V obci se nachází také bydliště rodiny Škopkových a skanzen věnovaný této vesničce, známé po celé ČR. Na závěr výletu se uskutečnila návštěva Stádleckého mostu.

Druhý zájezd se koná dne 14. července. Zájezd je spojen s návštěvou funkcionalistické vily STIASNNI v Brně, a poté s návštěvou Rosa Coelli – Klášter Dolní Kounice.

Odjezd z Prahy je v 8,00 hodin od hotelu Intercontinental v Pařížské ulici č.p. 30. Zájemci o tento zájezd nechť osobně navštíví podatelnu MÚ Prahy 1 ve Vodičkově ulici 18, nebo využijí telefonické spojení, a to na číslo 221 087 280, nebo na číslo 221 097 300. Pro velký zájem se může každý zájemce přihlásit na zájezd jen jednou v měsíci, kdy se zájezd koná, a upřednostňovány jsou ti, kteří se nezúčastnili minimálně 3 posledních zájezdů.

V případě změn bude každý přihlášený řádně a včas telefonicky informován. Den před odjezdem je možné se telefonicky obrátit na Mgr. Karla Ulma, a zeptat se, zda se neuvolnilo místo.  

Veškeré další informace vám ochotně sdělí pan Mgr. Karel Ulm. MPA, koordinátor výletů. Telefonní číslo 777 161 539

Touto cestou děkuji vedení radnice Prahy 1 za vstřícný krok v organizování akcí pro seniory ..a za poskytnutí informací. Účastníkům zájezdu pak bohaté zážitky, na které jistě nezapomenou.

Další termíny zájezdů i místa, které se plánují navštívit, budu zde včas zveřejňovat tak, aby se případní zájemci mohli včas přihlásit. Budu velice rád, pokud účastníci zájezdů sdělí své zážitky, a zda vědí o podobných akcí ve svém okolí.