Stovka běžců pokořila Sliveneckou saň

 

Na území pražských čtvrtí Velká Chuchle a Slivenec se ve středu konal jedenáctý z letošního seriálu dvaceti závodů poháru Běhů do kopce v Praze a okolí.

Na Běh za Sliveneckou saní, pořádaný běžeckým sdružením KOPEC (Klub organizátorů pražských exkluzivních cílů), se přihlásilo 101 účastníků. Čekala je více jak dva a půl kilometru dlouhá trať s přírodním i asfaltovým povrchem, vedená v celkovém převýšení 130 metrů. Nejrychleji si s podmínkami běžeckého klání poradil přední český vytrvalec a absolvent mnoha marotonských běhů po celé Evropě Petr Pechek, jehož vítězný čas byl 10 minut a 10 vteřin. Rekord na této trati drží David Kunčar, který v roce 2010 triumfoval časem ještě o šest sekund rychlejším.

Oproti předcházejícím dním neprovázelo středeční běh k zalknutí dusivé vedro, i proto pořadatelé nemuseli řešit žádný vážný zdravotní problém. „Jsem ráda, že se dnes ochladilo. Pomůže to určitě všem. Vidět je to především na návštěvě, která se jinak v parném počasí logicky snižuje,“ vysvětlila ředitelka závodu Jarmila Zeidlerová, která se po evidenci přihlášek postavila také na startovní čáru.

Namísto slavnostního udílení cen byl závodníkům přičten bodový zisk do průběžných tabulek, z kterých po skončení celého dvacetidílného běžeckého podniku vzejdou mistři ženských i mužských (podle věku rozdělených) kategorií.

Klíčová slova: