Mělnická výstava ukáže, jak si lidé užívali léto na začátku minulého století

Zobrazit fotogalerii (4)
 

Léto budiž pochváleno! Takový nese název interaktivní výstava v Regionálním muzeu Mělník, která návštěvníka zanese do období první republiky. Výstava končí v neděli 23. srpna 2015.

 

Autorkou výstavy Léto budiž pochváleno! je Naďa Černá. Návštěvníci se zde seznámí díky dobovým materiálům s fenoménem letních bytů, vyhledávaných letovisek Mšenska a Kokořínska. Dále zde mohou vidět mělnickou plovárnu, zavítat mezi trampy a propojit si regionální reálie s jedinečnou možností vyzkoušet si vybrané momenty prvorepublikového životního stylu ve volném čase všemi smysly.

Výstava je zamýšlena v interaktivním duchu a během letních prázdnin ji budou doprovázet programy pro veřejnost s Naďou Černou (Bety) a Jitkou Královou (Loty). "Betynka a Loty vás zábavnou formou zavedou do letních časů trávených na Mělnicku a okolí v první třetině 20.století. Zavítáme na plovárnu, mezi trempy i do letní kuchyně," láká na letní program mělnické muzeum na svém facebooku.

"Nebudeme se ale jen dívat. Jak bývá u nás v muzeu zvykem, do mnohých aktivit se i zapojíme a vyzkoušíme si, jestli bychom v šikovnosti a zdatnosti v porovnání s našimi prarodiči a praprarodiči obstáli," slibuje muzeum svým návštěvníkům. Výstava je určena nejen dětem, ale na své si přijdou i dospěláci.

Interaktivní programy se konají vždy od 10:00 a 11:30

  • 17. července (pátek) 
  • 21. července (úterý)
  • 23. července (čtvrtek)

Čtěte dále

 

Klíčová slova: