Mazlichůvy se postarají o kočku, psa, ale třeba i leguána či křečka

 

Mazlichůvy jsou speciální chůvičky pro zvířátka všeho druhu. Jednou z nich je i majitelka firmy na hlídání zvířátek Ing. Lucie Janešová, které jsme se ptali na vše kolem hlídání zvířátek.

Co všechno mazlichůvy se zvířátky kromě venčení pejsků dělají?

Jsou pečlivě vybírány a zakládají si na individuálním přístupu k hlídaným zvířátkům Každá mazlichůva je vybírána pro každého zvířecího klienta na míru podle jeho potřeb a požadavků, aby mu vyhověli ve všem, co potřebuje a má rád, a tak ho učinili spokojeným Mazlichůvy jsou speciální chůvičky pro zvířátka všeho druhu. Jsou pečlivě vybírány a zakládají si na individuálním přístupu k hlídaným zvířátkům. Každá mazlichůva je vybírána pro každého zvířecího klienta na míru podle jeho potřeb a požadavků, aby mu vyhověli ve všem, co potřebuje a má rád, a tak ho učinili spokojeným. S hlídanými pejsky chodí na procházky, hlídají je u sebe nebo u majitelů doma, spí s nimi v posteli, pokud to má pejsek povolené od majitelů, hrají si a mazlí. Pokud má majitel zájem, mohou pomoci i s výcvikem nebo socializací.

Dalo by se charakterizovat jakým lidem nejčastěji mazlichůvy hlídají zvířátka?

Tady je široká škála majitelů, patří mezi ně samozřejmě lidé, kteří mají časově náročnou práci, a tak jim chodí pejsky během dne venčit, aby dlouho nečekali doma a nevyhlíželi, kdy se konečně otevřou dveře s páníčkem a půjdou ven. Využívají je i lidé, kteří se chystají na dovolenou, kam pejska nemohou vzít s sebou. Dalšími klienty jsou lidé po operaci nebo úrazu, kteří dočasně nezvládají venčit své mazlíčky. Mezi klienty patří i dlouhodobě nemocní majitelé, které již nemohou venčit svého pejska, ale nechtějí se ho vzdát, aby jim dále dělal doma společnost, ale zároveň netrpěl.

Jaká zvířátka kromě psů hlídáte?

Kromě pejsků se staráme nejvíce o kočičky a králíčky, mezi další klienty patří též morčátka, psouni, andulky, korely. Specialitou je jeden poník s dvěma ovečkami a leguán.

Čtěte také: Hotel, nebo individuální hlídání? Podle čeho vybrat pro vašeho zvířecího miláčka to nejlepší?

Co musí mazlichůva bezpodmínečně dodržovat?

Musí být hlavně zodpovědná, pečlivá a dochvilná. Bezpodmínečně musí dodržovat podmínky dohodnuté s majiteli mazlíčků, na kterých se domlouváme na seznamovací schůzce. A poté také pravidelně informovat majitele o hlídaných mazlíčcích.

Stalo se, že zvíře chůvu nepřijalo?

Nestalo se, že by pejsek mazlichůvu vysloveně nepřijal. Občas chvíli trvá, převážně u pejsků, které mají majitelé z útulku, než si na svou mazlichůvu zvyknou. U takovýchto pejsků se chodí na více seznamovacích schůzek, aby pejsek mazlichůvu přijal za svou. Některé kočičky též potřebují více času než si navyknout na svou mazlichůvu. Vždy to ale dopadlo dobře a všichni mazlíčci jsou se svými mazlichůvami spokojeni. Snažíme se dodržovat péči o zvířátka vždy stejnými mazlichůvami, na které si mazlíčci zvyknou.

Jak majitel pozná, že je mazlichůva tím správným přítelem pro jeho zvířecího miláčka?

Pozná to většinou podle spokojeného mazlíčka po návratu domů u venčení nebo po skončení jednorázového hlídání. Mazlichůvy pravidelně informují majitele o tom, co na procházkách dělají, nebo jak se mají během hlídání. Zasílají se též fotografie přes e-mail nebo mms, aby majitelé věděli, že je o jejich mazlíčka správně postaráno. Občas se setkají majitelé s mazlichůvami, například když jim něco odpadne v práci a vidí poté, jak pejsci vítají své mazlichůvy.

Na kolik mne taková pravidelná služba vyjde. Například potřebuji 3x týdně vyvenčit pejska.

Standardní procházka co se chodí je hodinová a stojí 150 Kč za hodinu. Za venčení 3x týdně tedy zaplatíte 450 Kč.

Více o mazlichůvách se dozvíte na www.nechcibytsam.cz