V srpnu se poběží na Kralupsku dva závody, na začátku a na konci měsíce

Běžci
 

Pokud rádi běháte, mohly by vás zaujmout dva běžecké závody konající se v okolí Kralup nad Vltavou. Miřejovický půlmaraton se poběží již po sedmé a Běh Zlončickou roklí po třetí.

 

Závod v Miřejovicích

 

Miřejovické půlení se koná od roku 2009 vždy v polovině letních prázdnin v Miřejovicích u Nové Vsi. Letos se poběží v sobotu 1. srpna a pořádá ho Maraton Klub Miřejovice z.s. 

Záštitu nad letošním ročníkem závodu převal PhDr. Pavel Ecler, kastelán zámku Veltrusy. Závod se totiž běží i kolem obnovovaného zámku Veltrusy i přes veltruský park.

V rámci této akce se běží klasický půlmaraton, jenž startuje v 10 hodin. Registrace na letošní ročník již byla ukončena. Ale registrovat se bude možné ještě na místě v den závodu. Jeho kapacita je 300 běžců. 

Deset minut po odstartování půlmaratonu se běží nesoutěžní Ivar CS lidový běh, jenž měří 2,1 kilometru. 

Dále se běží Černohorský pivní půlmaraton, jehož trasa měří 1 kilometr a zbylých 20 se "doplní" vypitím dvou půllitrů desetistupňového nebo nealkoholického piva, jedním na začátku, druhým v půlce závodu.

Program Miřejovického půlení

  • 10:00 · start VII. Miřejovického půlmaratonu
  • 10:10 · start IVAR CS nesoutěžního lidového běhu (2,1 km)
  • 14:30 · start Černohorského pivního půlmaratonu  

 

 

Běh Zlončickou roklí

 

V sobotu 29. srpna se koná Běh Zlončickou roklí, který je určen pro všechny věkové i výkonnostní kategorie. Začne se s trasou 100 metrů pro nejmenší běžce, a poté se bude trasa postupně prodlužovat.

Hlavní závod měří 7 kilometrů a má hromadný strart. Je na vlastním uvážení každého z účastníků, kolikrát okruh poběží. Maximum jsou ovšem 3 okruhy, tedy 21 kilometrů. Výběr celkové tratě je nutné uvést při registraci na závodě.

Start i cíl se nachází v centru obce Zlončice přímo u obecního úřadu. Většina závodu se odehrává v terénu, takže je možné běh označit za trail nebo kros. Obtížnost závodu je střední, takže se na něj mohou přihlásit jak zdatnější běžci, tak úplní začátečníci.

Občerstvení bude v prostoru Start/Cíl. "Po zdolání závodu na Vás čekají dobroty z produkce místních hospodyň," uvádí organizátoři na webu.

Program Běhu Zlončickou roklí

  • 10:00 – závody dětí
  • 11:00 – výdej startovních čísel
  • 11:40 – informace k závodu v místě startu
  • 12:00 – hlavní závod ženy/muži
  • 14:30 – ukončení závodu
  • 15:00 – vyhlášení výsledků