V Lužci je díky dotaci nyní bezpečnější provoz a více místa k parkování

Zrekonstruovaná ulice 9. května v Lužci
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Ve středu 22. července byl v Lužci nad Vltavou slavnostně zakončena rekonstrukce ulice 9. května, v rámci které byly vybudovány nové chodníky a parkovací místa.

 

Projekt rekonstrukce v Lužci nad Vltavou byl spolufinancován Regionálním operačním programem (ROP) Střední Čechy. Dotace z ROP je ve výši 9,5 milionu korun, celkové náklady se vyšplhaly na 12,5 milionu korun.

Při rekonstrukci byly kompletně sejmuty živičné povrchy a podkladové vrstvy a následně byly položeny nové. Vybudovaly se zde nové chodníky a parkovací stání, a to i pro nákladní dopravu. Došlo také ke zpevnění trhajícího se náspu mezi areálem firmy Pilous a mostem přes plavební kanál. Tato komunikace byla rozšířena. U kulturního střediska v Lužci vzniklo parkování pro dvanáct osobních vozidel.

„Hlavní přínos projektu vidím v tom, že se ulice stala bezpečnou pro řidiče a chodce. Došlo ke zlepšení životního prostředí, doprava je tu plynulejší a méně hlučná. Místí obyvatelé i lidé, kteří tu pracují, mohou pohodlně zaparkovat,“ uvedla radní Jiřina Fialová, která se zúčastnila slavnostního otevření ulice 9. května po rekonstrukci.

Klíčová slova: