Středočeský kraj rozdá dotace za 342 milionů. Přišlo téměř 3 tisíce žádostí

Radnice Středočeského kraje
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Částku 342 milionů korun uvolnil Středočeský kraj ze svého rozpočtu. Zastupitelstvo kraje v pondělí 27. července schválilo žádosti z vypsaných dotačních programů z devíti „Středočeských fondů“ na rok 2015.

 

Pracovníci z odborů zkontrolovali všechny žádosti o dotace doručené na krajský úřad a vyřadili ty, které nebyly řádně podány v souladu s pravidly dotačních programů. Ostatní žádosti, které splnily všechny náležitosti, byly během června  posouzeny hodnotícími komisemi. Bylo také sestaveno pořadí žadatelů podle průměrného bodového hodnocení od nejvyššího k nejnižšímu. Následně hodnotící komise projednaly a doporučily Radě kraje předložit na zasedání Zastupitelstva kraje návrhy na poskytnutí dotací.

„Zájem o dotační řízení byl doslova obrovský. Celkem se nám sešlo 2 972 žádostí v souhrnné výši přesahující dvě miliardy korun, přesně spočítáno to bylo 2 153 753 062 korun. Převis požadovaných finančních prostředků nad částku 342 miliony korun, kterou jsme uvolnili, tak činí 1 811 153 062 korun. Z toho je patrné, jak potřebná je pomoc kraje v různých oblastech jeho rozvoje, a na druhou stranu je to i důkaz, že se starostové našich měst i obcí, představitelé spolků, sdružení i fyzické osoby naučili účinně využívat grantových řízení při realizaci svých projektů a záměrů,“ konstatoval hejtman kraje Miloš Petera (ČSSD).  

Středočeský kraj rozhodnutím zastupitelů uspokojí v rámci devíti „Středočeských fondů“  z 2 972 došlých žádostí celkem 602 žádosti. Bližší přehled rozdělených financí najdete ve fotogalerii. 

 

Mohlo by vás zajímat:

Klíčová slova: