Do středověku - a dokonce až k čertům

Zámek v Dětenicích vypadá úhledně, ale pozor, někdy tam jsou čerti a upíři
 

Pokud si právě nebalíte kufry a neodjíždíte do ciziny, možná se vám zalíbí tip na výlet, který zabaví celou rodinu. S dětmi tam zajeďte nejlépe v úterý nebo ve středu. 

Udělejte si volný den – anebo lépe dva, abyste si užili tajemnou atmosféru středověku.

„Jen kousek od Mladé Boleslavi se v malebném městečku Dětenice nachází Zámecký resort nabízející jak chvíle klidu a odpočinku, tak i napětí a zábavy,“ doporučuje Klára Výborná. Rodiče si mohou užít večerní romantiku ve Středověkém hotelu nebo navštívit Dětenický pivovar, děti zase ocení jinou zábavu, třeba rytířské turnaje vždy odpoledne či Dětenické peklo.

Úterý a středa – dětí je třeba

O prázdninách zde navíc platí speciální akce zvýhodňující malé návštěvníky, kteří mají každé úterý a středu zdarma vstup na zámek, do pekla, do pivovaru i na rytířský turnaj. A ještě je čeká oběd zdarma.

Středověká atmosféra

Netradiční zážitek nabízí Středověká krčma, kde je možnost prožít stejnou atmosféru, jakou zažívali poddaní ve středověku. Návštěvníci se zde setkají nejen s vynikající českou kuchyní, která je připravována autentičtěji než v běžné restauraci, ale i s obsluhou, která si nebere servítky a oslovuje hosty tak, jak tomu bývalo před staletími. Konzervativnější lidé by tedy měli počítat s tím, že je mládenec v dobovém kostýmu nazve třeba holotou. Program začíná vždy v 19 hodin.

Unikátní interiéry hotelu vás okouzlí a možná prožijete noc, na kterou se nezapomíná. Už proto, že se asi budete trochu bát, protože v hotelu ve dne, ale hlavně v noci straší. Tajemná energie vás obklopí a na chvíli se vrátíte do doby dávno minulé, kterou znáte pouze ze starých filmů a historických románů.

Zážitek i pro nejmenší

Menší děti si mohou každou neděli v zámeckém parku zasoutěžit se svým oblíbenci z televize, třeba s Bobem a Bobkem. „Pro každého malého šikulu je zde poté připraven diplom, medaile a dáreček,“ uvádí Aneta Ondráčková, marketingová ředitelka resortu.

Navštivte také novou expozici v přízemí Středověkého hotelu. Najdete zde Ďábla, Satana, Belzebuba – pokud jsme správně pojmenovali a velkými písmeny zdůraznili čertovskou hierarchii, ale i obyčejného řadového čerta. Během prohlídky se od pekelné kněžky dozvíte, jak to v takovém pekle chodí – jaká jsou pravidla a čím se musíte provinit, abyste se tam dostali. Další částí této unikátní prohlídky je ukázka tortury neboli útrpného práva. To asi spíš už pro větší děti. A abyste se báli ještě víc, vždy ve čtvrtek se na tom samém místě objeví i upíři…

 

 

 

 

 

Klíčová slova: