Sobota na Mělníku: velkolepá bitva, túra na Bezděz a FTV Prima na náměstí

Bitva na Mělníku
Zobrazit fotogalerii (8)
 

V sobotu 1. srpna se na Mělníku konají rovnou 3 různorodé akce. Turisté vyrazí na hrad Bezděz po stopách K. H. Máchy. Dospěláci i ti menší si mohou užít fantasy bitvu nebo zavítat na náměstí Míru, kde proběhne živé vysílání zpravodajství FTV Prima.

Bitva na Mělníku

Rytíři Mělničtí si letos připravili již 5. ročník akce s názvem Bitva na Mělníku aneb Pátá bitva vinařů mělnických na sobotu 1. srpna. Bude se konat v prostoru Hořínského parku a kulisu bitvě bude dělat Zámek Mělník, kteří patří Lobkowiczům. Celá akce bude probíhat mezi 13. - 22. hodinou.

Příběh letošní bitvy bude pohádkový (fantasy). Bojovat proti sobě budou dvě znepřátelená vojska, která patří dvěma zamilovaným hejtmanům soupeřícím o srdce a moc krásné čarodějnice. Obsahem bitvy bude také boj mezi silou magie čarodějnice, jejích udatných trpaslíků, Rudého démona, nekromancera a tlupy nemrtvých.

"Dobově to bude těžko zařaditelné, opřeme se dějově a oděním o období gotiky, ale vzhledem k potřebám postav udatných trpaslíků, kteří budou na straně čarodějnice, jsou vítáni i zástupci RS (vikingové). Jistě si páni vyznávající gotiku rádi poměří v bitvě své umění s pány vikingy," uvádějí organizátoři akce.

V průběhu akce návštěvníkům budou k dispozici ukázky dobových řemesel, ukázky zbraní a zbrojí, jarmareční stánky, Taverna u Ruky (dobová krčma).

  • Vstupné: dětská 35,- Kč, dospělá 70,- Kč a rodinná (2+2) 190 Kč.

 

Program mělnické bitvy

  • 13:00 - Slavnostní zahájení
  • 13:05 - Ventos (dobová hudba, která pohladí po dobrém obědě)
  • 13:30 - Fakírská show - Jakub Balgoroth Kocourek
  • 14:00 - Rytířský turnaj (volné klání rytířů a bojovníků v turnaji)
  • 14:30 - Divadlo Cimbuří (premiéra na Mělníku i v širém okolí)
  • 15:00 - Soky Deken - Tomáš Denk - Ukázky sokolnictví
  • 15:30 - Ventos (dobová hudba, která pohladí po dobrém obědě)
  • 16:00 - BITVA
  • 17:00 - Kapela Bordo - Milan Laub se svojí kapelou
  • 18:00 - Kapela DCRadio - Petr Vlček
  • cca 21:00 - Fakírská show - Jakub Balgoroth Kocourek
  • cca 21:30 - Ohňostroj

Turistický pochod Mělník - hrad Bezděz

Turistický pochod z Mělníku na Bezděz aneb po stopách Karla Hynka Máchy pořádá uskupení Máme rádi Mělník. Trasa měří 35 kilometrů.

A proč po stopách Karla Hynka Máchy?

„Během pochodu budeme předčítat Máchův Máj na místech, kde se pravděpodobně jednotlivé části příběhu odehrávaly," uvádějí organizátoři.

Na túru by se mělo vyrazit v sobotu 1. srpna od supermarketu EVA v 7:30 a pokračovat by se mělo po červené značce přes Lhotku, Harasov, Důl, Vojtěchov na Ráj.

„Předpokládáme, že na Ráj dorazíme v 16 hodin. Kdo nebude chtít pokračovat, odejde před 17. hodinou přes Debř do Mšena, kde stíhá po 18. hodině autobus na Mělník," napsali k průběhu akce její organizátoři.

„Tvrdí jedinci s námi dorazí na nocleh do jeskyně Kamenný úl (cca 1,5 hodiny chůze). Nutno dojít za světla, mít karimatku a spacák. Ráno po probuzení přejdeme zkratkou zase na červenou a dojdeme přes Ždár na Bezděz. Cestou se dokončí čtení. Předpokládáme, že bychom mohli stihnout vlak ve 14:50 s příjezdem na Mělník 16:16," dodávají organizátoři. Fake id reviews are generally influenced by vendors with bribes. The unbiased approach to customer experiences of fake id usage is only influenced by best fake id websites Topfakeid.com for providing guidelines on how to use and purchase fraudulent ids online. 111

 

Hrad Bezděz je cílem turistické výpravy

Četli jste Máchův Máj?

Zpravodajství a zábava na náměstí Míru

Televize Prima si vybrala Mělník jako jedno z patnácti měst, kde odvysílá hlavni zpravodajskou relaci v rámci své roadshow Prima jede... za vámi

Program, během něhož vystoupí skupiny Abba Stars, Taxmeni a Maxim Turbulenc, začne v 15 hodin.

Od 14 do 18 hodin bude mezi náměstím Míru a mostem Josefa Straky jezdit vláček.

V 18.55 hodin začne živé vysílání zpráv s Karlem Voříškem, Klárou Doležalovou, Romanem Pechem, Lucií Šilhánovou a Laďkou Něgrešovou.

Náměstí Míru kvůli této akci bude téměř celý den zcela uzavřeno pro dopravu. 

Kam dál?

Další prázdninové akce na Mělníku

 

Další akce v okolí