MOLCUP nahradí Pohár Fotbalové asociace

 

Nový název a plány na pořádání mezinárodní soutěže. Změny, které přicházejí s novým generálním partnerem Poháru Fotbalové asociace ČR, společností Mol.

Smlouva mezi plynárenskou a ropnou společností a Fotbalovou asociací České republiky je podepsána na tři roky s dvouletou opcí. Protože Mol sponzoruje i pohár na Slovensku, vedou se jednání o vzniku Československého Superpoháru. V něm by se nově utkávali vítězové pohárových soutěží z obou zemí.

 

 „Chtěli bychom, aby vítězové spolu hráli o Superpohár, navázali bychom tak na historii. Nyní je to ve fázi vyjednávání, ale věřím, že se příznivci na to mohou v dohledné době těšit,“ řekl předseda FAČR Miroslav Pelta. „Chtěli bychom to odstartovat už od příští sezony,“ připojil ještě funkcionář, který si od příchodu nového partnera slibuje především zatraktivnění soutěže. „Nový partner je jen začátek, budou následovat další kroky,“ ujistil Pelta.

 

Ještě před názvem „Mol Cup“ soutěž už v minulosti nesla jména generálních sponzorů České pošty a minerální vody Ondrášovka.

Klíčová slova: