Pro ženy: Letní péče o pleť

Ve vyšším věku je péče o pleť a vlasy důležitá
 

Dámy, horké počasí vadí i vaší pleti! Dejte jí vše, co potřebuje. Kromě kvalitního krému, na něm nešetřete, je to především voda. A také vaše vlasy volají o pomoc!

 

Dodávání vlhkosti je základním opatřením po celý rok, ale především v letním období je to hodně důležité.

Dodržujte správný pitný režim; pomůže nejen pleti, ale celému organismu. V tomto počasí potřebujete dva až dva a půl litru vody. RNDr. Pavel Suchánek, odborník z Fóra zdravé výživy, tvrdí, že nerozhoduje, zda je s bublinkami nebo bez nich.http://dehydratace-muze-ohrozit-zivot-14476 Pokud vám nebublinková voda přijde bez chuti, jemně perlivých druhů minerálek – těmi můžete při současných vedrech střídat kohoutkovou vodu – se nebojte. Doplňují minerály a soli, které organismus ztrácí pocením.

Naše tipy

☺ Každou hodinu vypijte sklenku vody.

☺ Používejte kvalitní hydratační krém, nezapomínejte na krk a dekolt.

☺ Připravte si hydratující a vyživující masku.

☺ Nezapomínejte na dokonalé odličování pleti každý večer.

Maska z domácích zdrojů

Rozmixujte oloupané avokádo, přidejte trochu medu a smetany a opatrně aplikujte na pleť. Pozor na okolí očí, tam maska nepatří. Po čtvrthodině opatrně smyjte vlažnou vodou.

Další variantou, kterou můžete zkusit, je banán se žloutkem nebo trochu olivového oleje s medem a lžičkou majonézy.

I vlasy trpí

Slunce, mořská voda nebo chlor v bazénech neprospívá ani vlasům. Vlasová vlákna se zeslabují, ztrácejí pružnost a třepí se. Na povrchu vlasu se mohou objevit trhlinky, jimiž unikají vlhkost a živiny. V těchto případech pomohou hloubkové intenzivní kúry, které se vyplatí koupit ve specializovaných prodejnách. Možná tam narazíte na prodavačku, která vám poradí s výběrem. S barvením počkejte, až se vlasy vzpamatují.

Maska na vlasy, také „ze špajzu“

Do ušlehaného vajíčka přidejte trochu olivového oleje a citronové šťávy, směs naneste na vlasy, zabalte je do ručníku a nechte asi půl hodiny působit. Potom důkladně vypláchněte vlažnou vodou.

 

 

Klíčová slova: