Zmrzlina pro děti. Víme, jaká je zdravější i chutnější

Na výrobu domácí zmrzliny pro děti potřebujete jen ovoce, med a tvořítka
 

Pro horké letní dny se jako rychlý ochlazovač hodí nejlépe zmrzlina. Děti ji milují, tak proč jim ji nevyrobit doma. Taková bude jedině zdravější a mnohokrát chutnější než kupovaná.

Tvořítka jsou základ

K výrobě zmrzliny nepotřebujete žádné speciální přístroje. Úplně postačí, když si pořídíte tvořítka na zmrzlinu, které koupíte snad v každých domácích potřebách. Ta se dají sehnat v nejrůznějších  provedeních- včetně těch barevných s nejrůznějšími dětskými motivy. Klidně tak můžete dětem udělat zmrzlinového pejska. Pak už postačí mít doma potřebné suroviny, tyčový mixér a misku, kde vše pěkně rozmixujete.

Jak si udělat domácí zmrzlinu za pomoci zmrzlinovače můžete číst zde.

Ovocná nebo tvarohová?

To je zcela na vás. Pro ale neudělat obě varianty. Chutnat budou stejně skvěle. Variant je spousta, nebojte se experimentovat. Pro inspiraci přinášíme několik tipů na super domácí zmrzlinu pro děti.

Jahodová dřeň i jahodový Míša

Budete potřebovat:

Jahody a kvalitní med, který zmrzlinu zjemní

Jahody rozdělte do dvou misek. V jedné misce je rozmixujete úplně dohladka, v té druhé nechte malinké kousky jahod. Pak obě misky s jahodami smícháte a dle chuti osladíte medem nebo stévií. Nalijte do tvořítek a dejte do mrazáku, tak půl dne zmrznout. Pokud milujete Míšu, pak už stačí přidat k jahodám měkký tvaroh a vše řádně rozmixovat. Stejný postup můžete vyzkoušet s borůvkami či malinami. Zmrzlinu také můžete zjemnit zakysanou smetanou či bílým jogurtem.