Na Kácovskou pouť parní mašinou

Parní lokomotiva 434.2186 „Čtyřkolák“
 

Historický vlak s parní lokomotivou pojede tuto sobotu krajinou Posázavského Pacifiku na tradiční pouť do Kácova.

Historická souprava v čele s parní lokomotivou 434.2186 „Čtyřkolák“ bude odjíždět z nádraží Praha-Braník a pojede po trati Posázavského pacifiku přes Vrané nad Vltavou, Jílové u Prahy, Čerčany, Sázavu-Černé Budy, Český Šternberk do Kácova. Zpět do Prahy pojede souprava přes Čerčany a Říčany.

Zvláštní vlak na Kácovskou pouť bude sestaven z historických vozů 2. a 3. třídy s dřevěnými lavicemi včetně vozu bufetového.

Kdy a za kolik

Z Prahy-Braníka bude souprava odjíždět v 9:01 a pojede přes Davli, Jílové u Prahy a Čerčany až do Kácova, kam přijede ve 13:17. Na zpáteční cestu se vlak vydá z Kácova v 16:57 a v tomto směru pojede z Čerčan přes Říčany, pražskou Hostivař a Strašnice až do stanice Praha-Vršovice, kam vlak přijede ve 20:00. Zpáteční jízdenka z Prahy do Kácova stojí 320 korun, do Sázavy pak 280 korun. Prodávat se budou i jízdenky pro kratší úseky a zlevněné jízdenky pro děti.

Posázavský Pacifik

Vlak projede ve směru do Kácova nejkrásnější trasu „Posázavského Pacifiku“ do Čerčan. Kromě malebného okolí železniční tratě vybudované v kaňonu řeky Sázavy s několika tunely a kamennými viadukty můžou cestující z parního vlaku navštívit mnoho kulturních akcí a památek v Posázaví.

Kácovská pouť

Nejlákavější atrakcí po trase parního vlaku bude tradiční Kácovská pouť, která nabídne lidovou zábavu s řadou atrakcí, prodejními stánky, kolotoči, marcipánovými srdci a praženými mandlemi. Kdo nedojede až sem, může navštívit například hrad Český Šternberk nebo Sázavský klášter.

S jízdenkou levněji

Cestující se zpátečními jízdenkami na parní vlak získají možnost přednostních prohlídek nebo snížené vstupné do těchto objektů.

Jízdní řád a ceny jízdenek na webu Českých drah