Bouračka dvou náklaďáků skončila těžkým zraněním

Nákladní automobil
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Na silnici mezi Mělníkem a Novou Vsí u obce Spomyšl se srazily ve čtvrtek večer dva nákladní vozy. Jeden řidič byl těžce zraněn.

 

Zasahovali profesionálové i dobrovolníci

Vážná dopravní nehoda dvou nákladních automobilů  ve čtvrtek 20. srpna večer uzavřela dopravu na silnici č. 16 u obce Spomyšl ve směru z Mělníka na Novou Ves. Na místě zasahovaly všechny složky IZS.

"Bylo to ohlášeno na operační středisko HZS Středočeského kraje ve 21 hodin a 13 minut, s tím, že jde o dopravní nehodu s požárem. Bylo to původně nahlášené jako požár." uvedl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. Na místě se zjistilo, že jde o klasickou dopravní nehodu.

U Spomyšle zasahovala jednotka HZS Mělník, jednotka HZS Kralupy nad Vltavou, dále tam byly dobrovolné jednotky z obce Spomyšl a z obce Lužec nad Vltavou. „Na místě bylo pět cisteren a vyprošťovací automobil," uvedl mluvčí Holomčík k počtu hasičské techniky na místě nehody.

Řidiče převezli letecky

Těžce zraněný řidič nákladního automobilu byl vyproštěn jednotkou HZS Mělník a předán letecké záchranné službě. Druhému řidiči se udělalo nevolno, proto byla volána záchranná služba.

„Na místě byla i záchranná letecká služba. Silnice byla uzavřena, protože ji cisterna s naftou blokovala, tak museli počkat, až přijede další cisterna. Naštěstí neutíkala nafta," řekl mluvčí Holomčík a dodal, že cisternu museli přečerpat celou, jelikož byla plná. Jednalo se o mimořádnou událost.

„Ve 23:45 byl již průjezdný jeden pruh, ale likvidace nehody pokračovala dál. V tři čtvrtě na pět ráno vraceli na základu a událost byla ukončena," uvedl Holomčík.