Železný dědek projede Benešovskem

Na startu v loňském roce
 

Třicátý ročník cyklistického závodu Železný dědek proběhne tuto neděli z iniciativy  Čerčany Cycling Klubu. Odstartuje v Soběhrdech a po většinu dne omezí silniční dopravu v okolí Benešova.

Jubilejní 30. ročník cyklistického silničního závodu Železný dědek 2015 letos odstartuje 23. srpna v Soběhrdech. Závod je určen pro všechny věkové kategorie i obě pohlaví. Několik let úspěšně spolupracuje i s Českou asociací tělesně postižených sportovců.

Pro každou kategorii je vymezena trať s odlišnou délkou - 50 km, 75 km a především 100 km. Tratě kladou důraz na taktickou vyspělost cyklistů, neboť obsahují náročné stoupání i technické sjezdy. Sportovního ducha také posilují soutěže o následující tématické dresy - Žlutý dres, Král vrchařů, Král spurtérů.

Bohatý je také doprovodný program, těšit se můžete na tombolu, skákací hrad, hry a soutěže pro děti, hudební program a spanilou jízdu.

Z důvodu konání cyklistického závodu bude 23.8.2015 od 9:00 do 15:30 úplně uzavřena silnice č. II/110 z Benešova od křižovatky s místní komunikací Pražského Povstání ve směru na Soběhrdy až do Kozmic.  A to včetně obchvatu Benešova k ulici Vlašimská a silnice č. II/112 z Benešova, od křižovatky se silnicí č. II/110 ke křižovatce se silnicí č. III/1121 a dále veškerých výjezdů z místních komunikací na silnici č. II/112, ulici Vlašimská a na silnici č. II/110 (obchvat Benešova). Dále pak výjezd ze silnice č. III/1102 (od Petroupimi) a výjezdy z místních komunikací v osadě Bedrč na silnici č. II/110 v Bedrči. V Soběhrdech bude uzavřen výjezd ze silnice č. III/1092 na silnici č. II/110 a veškeré výjezdy z místních komunikacích. Dále bude uzavřen výjezd ze silnice č. III/1104 na silnici č. II/112 (od osady Dlouhé Pole). Objízdná trasa pro autobusy bude po silnici č. II/111 ve směru na Budkov a dále po silnici č. III/1101 přes Dolní Podhájí zpět do Benešova. Objízdná trasa pro ostatní dopravu není stanovena.

Závod Železný dědek pořádá Čerčany Cycling Klub ČESYK