Černá série nekončí. Stanislav Pešek: „Horší vstup do sezony nepamatuji“

benešovský Turek (ve žlutém) byl ve vzdušném souboji úspěšnější
 

Ani ve třetím vystoupení nedokázali benešovští fotbalisté bodovat. Po nedělním vítězství od Konopiště jde do čela České fotbalové ligy MFK Chrudim.

„Horší vstup do sezony nepamatuji. Je pravda, že jsme jednou sice začínali 1000 minut bez vstřeleného gólu, dokázali jsme ale urvat nějaké body za bezbrankové remízy,“ vzpomíná vedoucí benešovského A mužstva Stanislav Pešek.

 

Poločasový zvrat

Výsledek utkání předznamenaly už úvodní minuty duelu. Ofenzivní hře Východočechů se však domácí úspěšně bránili. První vážnější akce z kopaček „Benešáků“ nastala až po odehrané čtvrthodince utkání. Přímý kop ze 17. minuty ale nedokázali proměnit. Z chrudimských hráčů domácí obranu nejvíce zlobil Sixta, jehož střelecké pokusy z 23. a 29. minuty dopadly (prozatím) neúspěšně. Letité pravidlo – nedáš, dostaneš – se potvrdilo i zápase třetího kola ČFL. Ve 38. minutě, po střele k levé tyči, načal benešovský kapitán Jan Zákostelský gólový výčet zápasu. 1:0. Před závěrem poločasu se dral do šance znovu chrudimský Sixta, který ani tentokrát nemohl oslavně pozvednout ruce nad hlavu.

 

brankář Tetour lovil v neděli míč ze sítě čtyřikrát

 

Chvíle záložníka Východočechů nastala v 62. minutě, kdy se jako první dostal k odraženému míči a placírkou uklidil míč do sítě. 1:1. Vývoj devadesátiminutovky se otočil už o tři minuty později. Tehdy benešovský brankář Tetour posadil soupeře do sedla špatným výkopem, kterého aktivní Chrudim dokázala využít. 1:2. Špatnou náladu dvoustovce domácích diváků přiživil v 78. minutě Lukáš Kopecký, jehož střelu zastavila až síť za brankářem Tetourem. 1:3. Demolice Benešova pokračovala v 83. minutě, za kterou stál, už podruhé v zápase, chrudimský záložník Kopecký. 1:4. V posledních vteřinách hry se nádhernou střelou zaskvěl domácí kapitán Zákostelský. Snížit vedení hostů se mu však nepodařilo.

 

Ve hře chybí jednoduchost

„Hráči jsou stále nepoučitelní. Pokud budou hrát tímto stylem, tak to nepůjde. Musí hrát jednoduše, a jak jim řekneme, jinak budeme těžko vyhrávat,“ rozčiloval se trenér A mužstva Luboš Zákostelský. Stejného mínění je i vedoucí mužstva Stanislav Pešek. „Kluci musí přestat vymýšlet ve hře zbytečné složitosti. Hrát jednoduše, bojovat. Jiná cesta totiž nevede,“ vidí pěšinu z mizérie. „Nic není ztraceno. Stále máme před sebou 16 podzimních utkání,“ neztrácí optimismus vedoucí Stanislav Pešek.

 

Benešovským nezbývá než věřit, že se ze dna tabulky brzy odpoutají a nebudou tak následovat černou sérii ze sezony 1993/1994. Tehdy se po jednoleté zkušenosti mezi fotbalovou elitou s nejvyšší soutěží rozloučili bilancí pouhých tří výher a tří remíz.

Klíčová slova: