Začátek září slibuje spoustu zajímavých akcí pro děti

V září se mužete těšit i na další ročník divadelního minifestiválku pod širým nebem
 

Konec prázdnin je tu, ale i v září se na mnoha místech pro děti chystá spousta zábavných programů. Zpříjemněte si vstup do nového školního roku a vyrazte s celou rodinou na některý z nich.

Dětský den bez aut

4. září se centrum Českého Brodu promění v dopravní hřiště. Pro děti bude připravena jízda zručnosti, soutěže a ceny pro vítěze. "Vezměte si kolo, koloběžku a helmu," vyzývají pořadatelé. Akce je pořádaná v rámci projektu Zdravé město a MA 21.

V Přehvozdí se budou hrát pohádky, svůj um předvedou i děti

Pátý ročník divadelního festiválku pod širým nebem se bude konat 5. září 2015 od 14 hodin vedle hostince U Lípy v Přehvozdí. Na programu bude vystoupení dramatického kroužku Z. Žákové, divadelní spolek Šťavnatá chvilka z Přehvozdí zahraje pohádku Lakomá Barka. Dále vystoupí taneční obor ZUŠ Český Brod, následovat bude pohádka Pletky s čerty a Kapela CZ. Připravena je tombola, hry pro děti i občerstvení.

Jízdy historickými vlaky

Oslavy 170 let výročí železnice Praha – Český Brod a 15 let integrace Černokostelecka proběhnou v soboru 12. září 2015 od 9.30 do 17.00 hodin v prostorách železniční stanice Český Brod a přilehlého okolí. Oficiální zahájení v 10:00 hodin. Největším lákadlem jsou jízdy historickými vlaky a historickými autobusy. Pro děti bude připraveno divadlo a klauniáda, pro milovníky historie například návštěva kostelů v Hradešíne, v Tismicích, v Kostelci nad Černými lesy nebo na hlásce v Tuchorazi. Program doplní hudební vystoupení a malování podchodu ve spolupráci s výtvarnicí!

Opékání buřtíků i soutěže pro děti

Mámy v Úvalech zvou na tradiční Špekáčkidádu, která se bude konat 13. 9. od 15hodin v prostorách za hospodou Na dobrým místě. Pro děti jsou připraveny soutěž o drobné ceny.

Klíčová slova: