Fotbal ve stínu lip. O výsledku rozhodl přelet letadla

 

Teploty okolo 30 stupňů Celsia a ruku v ruce s tím i nechuť po větší aktivitě. Tyto dva faktory ovlivnily průběh zápasu mezi Kostelcem nad Černými lesy a domácími Senohraby.

 

Jedním z aspirantů na postup do okresního přeboru na Praze-východ je i „A“ tým Sokola Senohraby. Po vítězství v minulém kole ve Svojeticích, kde senohrabští fotbalisté rozhodli už během první půle, se na domácím hřišti neprezentovali už tolik pohlednou hrou. První větší šanci si utvořili až v 15. minutě duelu, kdy však vyslaná střela stačila jen očesat větvoví jedné z lip za fotbalovou bránou. Reakce fanoušků nebyly ještě žádné. Soupeř z Kostelce se poprvé střelecky osmělil o čtyři minuty později. Jenomže stejně jako „ostrostřelec“ z domácího výběru i před ranou hostujícího hráče se roztřásli pouze veverky a ptáci hnízdící v korunách nebohých lip. Reakce fanoušků, ať hostujících či domácích, nebyly ani tentokrát žádné. Chodivé tempo zápasu a veškerá absence povzbuzování z řad fotbalových diváků vydržely až do konce prvního poločasu.

 

Konečně góly...

Zapadajícím slunkem a tím i prodlužováním chladivého stínu z okolostojících lip se na hřišti rozpoutalo pravé fotbalové dění. Zvýšené tempo hry a střídání se v „návštěvách“ brankových prostorů vygradovalo v 55. minutě zápasu, kdy po pěkné kombinaci hlavičkoval senohrabský Beran jen těsně vedle svatyně. Probudili se i diváci a hezkou akci odměnili potleskem. Už už se zdálo, že se začíná blýskat na lepší časy a druhou půli vyplní atraktivní podívaná, když se tempo hry poté opět zvolnilo a utkání spadlo do nudné šedi. Vítaným okamžikem proto byl přelet letadla s reklamou, které probudilo ke spánku se pomalu ukládající diváky.

 

Ti si svými hlasitými pokřiky, „jedéééém!, běhejtééé! a dejte už konečně gól!,“ vylévali zlost nad vytržením ze snů a podněcovali tím obě jedenáctky hráčů k vyššímu výkonu. Právě snad až s pokřikem „dejte jim už gól!,“ šlápli domácí fotbalisté konečně na plyn a akci ze 76. minuty proměnili ve vedoucí branku utkání. 1:0.

 

jen za pár vteřin padne druhý gól

 

Tehdy se motivační injekce dostalo i hostům z Kostelce, kteří po dlouhé době opět začali hýřit aktivitou. Proto druhý gól domácích z 84. minuty byl pro hosty něčím jako ranou do vazu. 2:0. Hra tím opět ztratila ze své pozvednuté úrovně a zbývající okamžiky do závěrečného pískání rozhodčího se odehrály snad jen z pouhé povinnosti. Po vítězství 2:0 Senohrabští vystoupali na druhý schůdek ke dveřím okresního přeboru.

Klíčová slova: