Zkušenosti chovatelů: Pes a alternativní medicína

Cranio je jemná neinvazivní metoda.
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Alena je majitelkou pětileté bulteriérky Bubunky, která trpí vlivem vzácné choroby špatnou funkcí štítné žlázy. Kromě léků a diety se rozhodla ulevit svému pejskovi i jinak.

„Povaha Bubunky je úžasná, hodná, má ráda malé děti. Poslední dobou však hodně sešla. Přestávala jevit zájem o okolí, její klouby a kosti chřadly. Trápily jí časté falešné březosti, záněty uší. Přibírala na váze, aniž by se přežírala. Po mnoha vyšetřeních jsme zjistili, že Bubunka má špatnou funkci štítné žlázy - neprodukuje žádné hormony. Dále jsme zjistili, že má špatně fungující játra. Byl jí diagnostikován nezhoubný nádor na adenohypofýze -  nemoc, která se vyskytuje opravdu vzácně tzv. sekundární hypoadenokorticismus. V jejím těle není přirozená dávka kortikoidů, což má dopad na celý organizmus. Tím se vysvětlilo, proč vypadá starší než je,“ vysvětluje zdravotní stav její majitelka Alena.

Alena se svojí Bubunkou, které si přeje pomoci. Proto se rozhodla i pro alternativní léčbu.

Léčba klasická i alternativní

Nyní Bubunce podává hormony na štítnou žlázu, kortikoidy, také má dietu. Léčbu ji doplnila Bachovými esencemi, namíchanými na míru pejskovi. "No a pak jsem se domnívala, že by ji pomohlo cranio, o kterém jsem slyšela a sama i vyzkoušela. Cítila jsem se po něm úžasně odpočinutá, jako znovuzrozená, a tak jsem se obrátila na praktikantku Kačku Velcovou. Myslím, že ošetření Bubunce pomohlo, těšíme se na další. A Kačence moc děkujeme," říká Alena.

 

Jak to vidí praktikant

Většinou se cranio aplikuje na člověka. Jaký je rozdíl mezi ošetřením dospělého člověka a pejska? „Žádný," usmívá se Kačka Velcová a doplňuje: "Z přístupu praktikanta se ošetření ničím neliší, z přístupu klienta už je to zajímavější, dynamičtější, hravější. Je dobré nejdříve vytvořit svobodný prostor, v němž se dobře cítí jak pejsek, tak i jeho páníček. Poté už se necháte vést intuicí a následujete pohyby a potřeby pána i jeho pejska. To samé prožívají i oni, jelikož jsou vzájemně propojení. Rozdíl je jen v tom, že najednou ošetřujete dvě bytosti, nikoliv jednu. Zvířata mají svůj komunikační jazyk, kterému praktikant lehce naslouchá. Vlastně tímto jazykem je jeho tělíčko, které k nám vysílá impulzy a pocity a tak je to i u člověka. Na ošetření může přijít velmi citlivý člověk, který je více sám v sobě a nemá potřebu svoje pocity rozvádět do slovní podoby, prožívá si je niterně. Kraniosakrální biodynamika je specifická v tom, že pomáhá praktikantovi i klientovi – lidskému či psímu navázat úžasný, jemný a citlivý kontakt, který respektuje veškerou přirozenost a jedinečnost každé bytosti,“ uzavírá Katka Velcová.

Zvolili byste pro svého čtyřnohého mazlíčka alternativní medicínu?

Ano
80% (4 hlasy)
Pouze v kombinaci s klasickou medicínou
20% (1 hlas)
Nikdy, nedůvěřuji těmto metodám
0% (0 hlasů)
Celkem hlasů: 5