Děti dostaly od policistů zebru

Pravidlo zní: 3x se rozhlédni: vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi!
 

Benešovští policisté vrhli své síli na frekventované přechody a školáky odměňovali za bezpečné přecházení.

"První školní den pomáhali dětem policisté dopravní i pořádkové služby ve spolupráci s městskými strážníky," sdělila mluvčí Policie ČR v Benešově Eva Stulíková.

Zebra za rozhlédnutí

V Benešově jim navíc jako odměnu rozdávají praktické sešitky s obrázkem zebry, a to v souvislosti s celorepublikovou preventivně bezpečnostní akcí „Zebra se za tebe nerozhlédne“.

Úskalí na ulici

Policie nabádá rodiče, aby své děti včas poučili o možných úskalích. Pokud bude dítě do školy chodit samo, je vhodné, aby s ním trasu nejprve několikrát prošli. Dále je dobré děti vybavit základními reflexními prvky. Řidič by měli zachovávat zvýšenou pozornost, bedlivě sledovat dění kolem sebe a dodržovat stanovenou rychlost.

Kontrola řidičů

Policisté se na řidiče zaměřili také při třídenní celorepublikové akci TISPOL. Na Benešovsku  zkontrolovali více než 300 vozidel a zjistili 261 přestupků. Blokové pokuty padly ve výši 29 tisíc korun. S dalšími řidiči povede příslušný úřad správního řízení. Nejčastějšími přestupky byla rychlost, nepoužití bezpečnostních pásů, nerozsvícená světla a nerespektování dopravního značení.