Najděte si svou Martinu

Po dvakrát dvou hodinách cvičení (a mezi tím rychlé chůzi s holemi) se takhle usmívá jen málokdo
 

Co to proboha je? Power spin, togu-brazil, T-bow? A co třeba thera band nebo flow toning? Martina to ví, a vy - pilné návštěvnice fitek a především nejrůznějších kurzů, kde cvičí především ženy, vy to znáte taky. Vyberte si pro sebe ten pravý, abyste byla fit. Jde to i po padesátce.

Pravda, i muže na tomto typu cvičení někdy uvidíte, ale jsou tu spíš onou příslovečnou bílou vránou.

Cvičí každý den!

Opravdu? „Ale ne,“ zamýšlí se Martina. „Normálně jen dvakrát týdně, ale vlastně – v pondělí mám ještě fotbalisty, to byste nevěřili, jak mají zkrácené svaly a ohnou se tak, že dají ruce jen ke kolenům… No jo, ve středu vedu ještě jeden kurz, v pátek chodím cvičit… V sobotu a v neděli jezdíme s rodinou na kole, jdeme na tenis, v zimě zase lyže… Vlastně ano, fakt se dost hýbu,“ směje se Martina. Její energii a výdrž by jí záviděla nejen každá druhá, ale spíš téměř každá první.

Ing. Martina Moravcová je stavařka, a tak si sezení u počítače kompenzuje tělesnou aktivitou, a to tak, že má pohyb naplánovaný opravdu na každý den. A pokud je někde s CK s úsměvem jako cvičitelka, tak cvičí dvakrát denně a v mezičase chodí se svými klientkami s nordic walking holemi, nejlépe hodně a rychle nahoru a pak zvesela dolů.

Je to moje parketa

Martina působí v Lánech a kurzy pro ženy i muže tu vede už 30 let: „Každý člověk si v životě hledá nějakou svou parketu, a já jsem si našla pohyb. Mám ráda pestrost. Moje cvičenky -  jak ty v Lánech, tak během kurzů s cestovkou – se vždycky těší na to, jaké nové pomůcky jsem pro ně vymyslela.

Víte, co to je? Napište nám to do komentáře pod článkem...

Některé z nich mě znají už od 20 let, a tak spolu stárneme, jezdíme po republice i do zahraničí - a pořád nám to jde. Zvládáme to.“

Martina s gymstickem

Nezůstávejte na gauči

„Pravda, každá už na to nemá, a tak si zvolní, vyhoví si, ale důležité je, že nezůstane sedět u televize a nevzdá to.“ Martina vypráví o jedné ze „svých“ cvičenek, která si při spaní zablokovala záda a kromě toho začala trpět závratěmi. Lékař jí doporučil nordic walking a zakrátko se její stav výrazně zlepšil.

Zkuste to taky, najděte si někde u vás svou Martinu!

Klíčová slova: