Čas na změnu ještě neskončil

Změnu pojišťovny je dobré probrat se svým lékařem
 

Pokud jste do konce června z nějakého důvodu nestihli přejít k jiné zdravotní pojišťovně, nic se neděje. Díky změně zákona je přestup možný ještě během celého září. 

Co je pro to potřeba udělat?

Přechod k jiné pojišťovně není komplikovaný, je ovšem časově omezený. Nelze ji měnit, jak se komu zlíbí, a proto není na škodu si tuto volbu řádně promyslet. Která pojišťovna je nejvýhodnější? Která pobočka se nachází v místě bydliště? Se kterou spolupracuje váš ošetřující lékař? A je daná pojišťovna perspektivní a stabilní? To jsou otázky, které je třeba si položit.

Benefity navíc často rozhodnou

Kromě těchto logických faktorů může naše rozhodnutí ovlivnit i to, co která pojišťovna dává navíc. Je-li pro nás důležité dodržování vyvážené stravy a zdravého životního stylu – a to by pro všechny padesátileté (a výš) mělo být prioritou, ocení například Zdravotní pojišťovnu ministerstva vnitra. Svým projektem Zdraví jako vášeň se pravidelně podílí na různých sportovně zaměřených akcích.

Změním se?

Mezi tváře pojišťovny patří například i přední výživový poradce Petr Havlíček, který vybraným zájemcům každoročně umožňuje účast v projektu nazvaném Změním se, který pomáhá lidem k celkové psychické i fyzické proměně.

Petr Havlíček umí poradit se správným životním stylem

 Na své si však přijdou i studenti či rodiny s dětmi. Mezi nabízenými produkty naleznete výhodná cestovní a úrazová pojištění a unikátní je i tzv. Karta života, která umožňuje nejen klientům, ale i ošetřujícím lékařům online přístup ke zdravotním záznamům. Ta se díky mobilní aplikaci a verzi v anglickém jazyce vyplatí zejména při zdravotních potížích v zahraničí.

Jak přejít jinam?

Změna pojišťovny zabere jen minimum času. Stačí vyplnit formulář na webových stránkách dané zdravotní pojišťovny. Klientem se poté, stihnete-li odeslat formulář do 30. září, stáváte od 1. ledna následujícího kalendářního roku. Od této doby je také možné čerpat veškeré výhody a benefity. Rozmyslete si tedy, co od zdravotní pojišťovny čekáte a zda tyto požadavky vaše stávající plní. Pokud ne, možná je čas na změnu.