Děti, charita a plyšoví medvědi

Plyšáky přinášeli nejen děti, ale i tatínkové, maminky a babičky
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Tak by se jednoduše dala shrnout akce pro děti, která se bude konat příští sobotu v Berouně.

Farní charita Beroun připravila pokračování benefiční akce Méďa pro charitu. V rámci oslav 750 let výročí založení města Berouna proběhne v sobotu 12. 9. 2015 od 10.00 na Náměstí Joachima Barranda zábavný den pro děti.  Z darovaných medvědů, kterých se na červnové akci nasbíralo 1518 se bude tvořit mozaika, která znázorní dalšího medvěda.

Děti budou skládat, Míša Dolinová zpívat

„Celé skládání potrvá určitě několik hodin, takže kromě toho, že děti budou samy skládat na jevišti, bude moderátorka akce Míša Dolinová pro děti zpívat a má připravené i soutěže,“ říká Jitka Papežová z Farní charity v Berouně. „Červnová akce propagovala jednu z oblastí, které se naše organizace věnuje, seniory, a upozornila na problematiku mezigeneračního soužití. Přes rok pořádáme více akcí, kde se generace setkávají, děti z mateřských i základních škol navštěvují naše zařízení – Domov sv. Anežky a každé setkání je přínosné pro obě strany,“ doplňuje Papežová.

Méďové pomohou nemocným

Za účasti komisaře z agentury Dobrý den bude také oficiálně potvrzen certifikátem o vytvoření rekordu a vložen do originálního výtisku aktuální České knihy rekordů. Medvídci – dvojití rekordmani se následně budou prodávat přes e-shop na vznikajících stránkách www.medaprocharitu.cz. Výtěžek následné dražby medvědů půjde na rozvoj Domova sv. Anežky České v Berouně, zařízení pro osoby s Alzheimerovou chorobou.