Auto s 5 lidmi u Mělníka narazilo čelně do stromu

Ilustrační foto
 

Osobní auto s pěti cestujícími narazilo v sobotu po 5. hodině ranní čelně do stromu nedaleko Mělníka. Na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně vrtulníku Letecké záchrané služby.

K autonehodě došlo v ranních hodinách u Mělníka a Lužce nad Vltavou, na silnici č. 16 ve směru na Slaný. Čelně do stromu tu narazil osobní automobil s pěti muži, kteří v něm zůstali zaklíněni a zůstali při vědomí.

Na místo kromě toho přijela jednotka Hasičské záchranné služby Mělník, Policie ČR a také záchranáři. Mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová uvedla: "Ve zdeformovaném autě bylo pět zaklíněných osob, a tak na místo byly poslány dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci, dva lékaři ve vozidlech rendez-vous, dvě posádky rychlé lékařské pomoci a vrtulník letecké záchranné služby."

Dva muži měli zmožděný hrudník a byli převezeni po ošetření do nemocnice v Motole.

Další muž byl přepraven vrtulníkem do vinohradské nemocnice s poraněním páteře, kterého lékaři zajistili, podali mu nezbytné léky a zafixovali proti pohybu. Zasahující lékař měl v jeho případě také podezření na zlomeninu dolní končetiny a pánve. 
Zbylí dva muži měli také poraněnou páteř a byli převezeni pozemní cestou do nemocnice ve Vinohradech a Střešovicích. "I jim byl záchranáři zajištěn žilní vstup, podány nezbytné léky a byli zafixováni do vakuové matrace," dodala mluvčí Effenbergerová.

Klíčová slova: