Integrovaný záchranný systém se představí v Benešově

Takovýto velitelský vůz je nyní i ve výbavě Hasičského záchranného sboru Benešov
 

V sobotu 19. září 2015 od 13 hodin proběhne v areálu bývalých benešovských kasáren 3. ročník akce „Den prevence a integrovaného záchranného systému města Benešov“.

Město Benešov ve spolupráci se složkami Integrovaného záchranného systému připravilo bohatý program - ukázky z činnosti Policie ČR, hasičského záchranného sboru i zdravotnické záchranné služby. Diváci si budou moci prohlédnout současnou techniku z regionu i historické kusy. Švédský čtyřpásový speciál byl původně vyvinutý pro armádu a používají jej hasiči k pohybu v těžko přístupných terénech. 

Švédský čtyřpásový speciál BV206S

Zábava i poučení

Součástí hlavního programu bude spousta doprovodných aktivit pro děti i dospělé. Budou se moci pobavit i dozvědět celou řadu informací z oblasti prevence. Vystoupí také pop-rocková kapela Czech It s vlastní tvorbou.

Program akce najdete v rubrice Kam za čím

Integrovaný záchranný systém začínal v roce 1993 a řídí se zákonem č. 239/2000 Sb. Umožňuje každodenní spolupráci hasičů, zdravotníků, policie a dalších složek při řešení mimořádných událostí jako jsou požáry, havárie či dopravní nehody.