Zpověď těch, kteří žijí singles

Sakra to je nůďo...
 

Každý z nás v životě žil, či stále žije singles. Někdo je spokojen, někdo by z fleku změnil za žití ve dvou, ale buďto nemá odvahu či možnost, jak ho změnit. Jiný by zas ten stav nejraději zmuchlal do kuličky a vyhodil ho oknem ven, jak ho štve, ale okolnosti tomu moc nepřejí. Je úplně jedno kolik komu je let, kde a jak žije, zkrátka je singles. Časem se však většinou poznává, že toto není ta pravá životní cesta. Ale jak najít tu pravou cestu? S kým se o tom poradit? Poslechnout srdce, či rozum? Joj, toť otázka…

Je to životní boj. Někdy se nám v žití singles žije velice dobře, v pohodě, ale naopak někdy nám život dává tak zabrat, že bychom dali cokoliv za to být a žít ve dvou a na vše být dva. Každý má na to jiný pohled. Jiný je ve 20 letech, jiný ve 40 letech. Jiný pohled na to má chlap, jiný pohled žena. Pak záleží i na tom, kde žijeme, jakou práci děláme, jaké máme životní cíle a spousta dalších proč…

Proč jsme sami.

Jsme většinou obklopeni lidmi skoro celý den, v práci, venku, v obchodech, ale ruku na srdce, jsme vlastně sami. Jdeme z práce, jsme sami. Jedeme v MHD, myšlenky v hlavě se honí v šíleném guláši, co bylo, co stihnout, co budeme dělat… ale sami. Ano, máme přátelé, kamarády, ale než se s nimi setkáme, jsme sami, pár společných chvil, když oni mají čas, rozejdeme se a výsledek? Jsme sami. Přijdeme domu, doma čtyři stěny, ticho, a jsme zase sami.

Někteří to řeší tím, že si pořídí kočky a kočičáky, štěkající miláčky a i jiné domácí mazlíčky. Povídají si s nimi, občas jim něco svěří, protože… Ano, protože jsou sami a nemají komu. Pak, když nemůžeme mít tyto mazlíky doma, pak i to plyšový chlupatý je náhrada v té samotě. Každý by na otázku proč je sám, či jaký má k tomu důvod odpověděl jinak. Každý má jisté zážitky, prožitky, důvody žít bez partnera. A věřte, že to je někdy síla. Někdo to dusí v sobě, pere se s tím, myslí na to celé dny (v noci i nespí). Většinou se uzavře do sebe, a je zaděláno na problém. Jiný zase dělá pro změnu nežít singles vše, co mu život umožňuje.

Otevřenou zpověď dvou žen (28 a 40 let) proč žijí singles bude zde uveřejněna pro vás, čtenáře portálu www.čtidoma.cz s jejich plným souhlasem. Jejich otevřené názory, důvody proč takto žijí, pohled ženy na tuto problematiku i svěření se, jak by dál chtěly žít. Možná se v jejich životních příbězích někde sami poznáte, možná si řeknete, že to, co prožily a zažívají je doslova prd proti tomu, co zažíváte vy, nebo naopak.

Budu rád za vaše písemné reakce, postřehy, názory. Pokud byste se chtěli se svým příběhem podělit s ostatními, napište, reagujte. I váš životní příběh může být pro jiné rada, pomocná ruka jak dál, atd.