Život s námi hraje různé hry. A v singles obzvlášť. Jako v tomto případě

U kávy se řekne někdy vše na plno
 

Člověk by nejraději ten život fakt někdy někam nakopl. Jenže takovou výsadu má vždy jen jeden, a to je život. V seznamování či v hledání partnera to někdy platí dvojnásob.

To vše může říci o sobě i o něm Hanka. Hanka je čtenářkou webu www.čtidoma.cz, a napsala mi na mailovou schránku, která je k dispozici všem, kteří by chtěli cokoliv sdělit, dát svůj námět, či si jen tak popovídat. Touto cestou můžete dát svůj příběh, či postřeh jak se říká slangově na sklo pro všechny. Po úvodních větách náš písemný rozhovor sklouzl do přátelského povídání, z něho vyšel návrh na osobní setkání, a otevřený rozhovor o fenoménu singles. Jak to viděla ona kdysi a dnes, jaké možnosti mají v seznamování dnešní ženy, jak se jim žije atd.  Zkrátka jak to vše vidí ženská. Hanka souhlasila.

Den H

Setkali jsme se v odpoledních hodinách na místě, na kterém jsme se předem písemně domluvili. Po vzájemném představení a poznáním že ten, co ji drze pozval na setkání a popovídání jsem doopravdy já, jsme se chvíli prošli, vzájemně se tak říkajíc lidově otrkali kdo je kdo, a nakonec jsme společně zakotvili u stolku jedné zahradní restaurace. Slunce nám přálo, a vonná káva na stolku, kterou jsme si objednali, doslova lákala k rozhovoru na téma singles. Tak jsem to do Hanky začal prát zvídavými otázkami.

Kdo je vlastně Hanka

Hance je 42 let a žije v Praze. Měla klasický manželský vztah, který trval 10 let, z kterého vzešly dvě dívky. Té starší je 22 let, má 3letou dcerku, a druhá mladší holčina je ve věku 17 let. Před 5 lety proběhl rozvod, a od té doby Hanka žije v bytě s mladší dcerkou, pracuje v realitní společnosti, je celkem spokojena, ale… To Ale… A tak jsme to probrali vše doslova od země.

Hanko, proč jste se rozvedla po narození druhé dcerky

Hned po svatbě mě manžel začal podvádět s jinými ženami. Později jsem se dozvěděla, že tento sport provozoval i v době před svatbou. Byla jsem s toho velice psychicky na dně, ale pořád jsem doufala a věřila, že po narození dětí dostane rozum, zklidní se, a vše bude zapomenuto. Bože jak jsem se mýlila.

Do poslední chvíle jsem doufala a snažila se o to, aby vše bylo tak, jak jsem to viděla u druhých a slyšela z vyprávění ostatních. Společné výlety, nákupy, vytváření domova... a u mě? Ten blbec mě shazoval před každým, kdo nás potkal nebo navštívil, před holkou ze mě doslova dělal neschopnou pipku, a jak mohl, byl z domova pryč.

Nejdříve během dne, později se vracel pozdě v noci, nakonec jsme ho neviděli celý víkend. Sváděl to na práci, na mimořádné směny, ale po návratu jsem cítila z něho i ze šatů ženu. O společném sexu a milování jsem si mohla jen zdát. Večer chladné dobrou, zády ke mně celou noc, a chrápáním do ticha vytruboval na celý panelák jeho úspěchy u žen. Už jsem dál takto žít nemohla.

Finančně jsme na tom byli dost špatně, jelikož do společné kasy přestával přispívat s výmluvou, že v práci nedali prémie, odměny, nebyla práce, zkrátka málo peněz. Jak by mohly být, když je utrácel s tou či jinou. Ony ty tajné eskapády s dámami a večerní show něco přece jen stojí.

(pokračování)