Prvňáčci se učí bezpečnosti silničního provozu

Komisařka Eva Stulíková z oddělení tisku a prevence územního odboru Benešov Policie ČR
 

O bezpečném chování s dětmi základní školy Na Karlově hovořili vedoucí benešovského dopravního inspektorátu npor. Zdeněk Štěpánek a policejní preventistka Eva Stulíková.  

Prvňáčci se začali zábavnou formou seznamovat se základními pravidly v rámci akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“, která probíhala v prvním poprázdninovém týdnu na celém území České republiky.

Zebra školáky baví

"V dopravní problematice sice zezačátku trošku tápali, byli ale pozorní a rychle se učili. Také proto ke konci hodiny odpovídali na dotazy v drtivé většině správně. Bylo na nich vidět, že se rychle učí a problematika je zajímá," sdělila tisková mluvčí Eva Stulíková.

Základy dopravní výchovy prošlo 60 dětí prvního ročníku. Mnohé z nich se s policisty setkaly již v prvních dnech své cesty do školy. V Benešově dostávaly za vzorné chování v silničním provozu malý sešitek s logem zebry.

O akci benešovských policistů jsme psali v článku: Děti dostaly od policistů zebru

Řidiči, pozor děti!

Děti v útlém věku patří k nejohroženějším účastníkům silničního provozu. "Před a po prázdninách by měli řidiči ještě více zpozornět. Zejména v blízkosti škol a autobusových zastávek musí dbát zvýšené opatrnosti, dodržovat stanovenou rychlost a bedlivě sledovat dění kolem sebe. Školáci totiž bývají často nevyzpytatelní, proto je třeba s tím počítat a vždy dostatečně předvídat," upozorňuje Eva Stulíková.

Klíčová slova: