Nedělní běžecký závod v Benešově nabídne i zábavu

Loni proběhlo cílem 667 běžců, letos má být účast ještě větší.
 

Závody dětí, minimaraton, charitativní běh a doprovodný program nabídne druhý ročník Benešovského Běžeckého Festivalu 13. září. 

Benešovská desítka se letos poběží jako mistrovství ČR veteránů, tedy běžců starších 35 let. Očekává, že účast bude vyšší než loni, kdy v Benešově změřilo síly na 700 běžců.

„Start bude posunut k Brance na Masarykově náměstí, běžci oběhnou Malé náměstí a pak se vydají na dvoukilometrový okruh,“ popsal Luděk Procházka z pořádajícího spolku Benešov žije sportem. Každý účastník závodů dostane pamětní medaili.

Pět závodů BBF: Benešovská desítka (10 km), Benešovský minimaraton (4 km), Benešovská juniorka (0,15–1 km), Charitativní běh/chůze (2 km) a Běh hospodyněk (0,65 km). Benefice

Výtěžek ze startovného podpoří malého Mirka Piskače z Benešova, který bojuje s následky dětské mozkové obrny. Stánek s výrobky a výtvarnou dílnu tu bude mít nezisková organizace Dobrotety, která pomáhá předčasně narozeným miminkům a zdravotnickému personálu, dětem a rodinám v náročných životních situacích.

Zábava všeho druhu

V doprovodném programu se představí benešovské mažoretky Wild cat a Benešovská koťata, kamion Martina Macíka jr. z Rallye Dakar, dětská atletická zóna MC Hvězdička a Domu dětí a mládeže Benešov, stánek Dukly s veslařským a střeleckým trenažerem, lukostřelba, vietnamský badminton, lanový park se školou uzlování, výtvarná soutěž na téma „Jak sportujeme“ nebo zeleninový a ovocný carving.