Jak to vidí starší, a jak mladší ženy singles? No, posuďte sami

Samota, uzavřenost, nic dobrého pro život...
 

Každý má svůj názor, pohled na život, společných prvků do života jako druzí, ale s nádechem jiného rozlišení. Jak to tedy vlastně je? V čem je shoda, a v čem je to zcela rozdílné? V singles je to na první pohled stejné, ale co člověk, to jiná zkušenost, originalita, a zcela jiný příběh i názor.

Hanka, jakož to starší žena žijící singles, i když má v péči dcerku, se svěřila se vším, co prožila, co ji vedlo k tomu být singles, jak dnes žije v singles, a nastínila i to, co do života hledá, zda se blýská na lepší časy, a hlavně koho by si přála najít. Ale co opačně?  Jak toto vše vidí člověk žijící v singles o pár let mladší, svobodný, bez partnera a mimo rušných měst a velkoměst? Má mládí jiný pohled a názor na singles? Stejný jako Hanka, nebo jiný? Posuďte sami. Jako protiklad je životní příběh svobodné 27leté slečny Žanety.

Dostal jsem od čtenářů portálu www. čtidoma.cz písemné dotazy zda to, co píši, ať články popisující mé zkušenosti, pohledy na život, ale i příběhy těch, kterých se to týká, jsou skutečné. Zároveň jsem dostal i otázku, zda se vše zakládá na pravdě.

Ano, tak to je.

Lidé, místa, čas, jejich názory, úvahy, myšlenky, závěry i důsledky jejich životů, jejich sny, naděje, touhy, přání, vše je zde na tomto portálu psáno tak, jak to bylo po pravdě. Samozřejmě s jejich plným souhlasem. Soukromí se má ctít. I v případě Žanety.

Žaneta

Sympatická mladá žena, žijící s rodiči, se sestrou a s jejím manželem nedaleko Prahy. Všichni pracují na stejném místě, v rodinném penzionu, vídají se, dá se říct 24 hodin, a jako každá žena by chtěla najít do života toho správného partnera. Poznali jsme se při venčení jejího pejska, který mi přeměnil pneumatiku u mého vozu ze stavu sucha na mokro, dali jsme řeč, a jak už to bývá, slovo dalo slovo, zabrousili jsme na téma život, pes, partner, práce, a rozhovor byl na světě.

Pracujete v rodinném podniku. Netrpíte občas takzvanou ponorkovou nemocí?

Ne. To rozhodně nehrozí. Moji rodiče vybudovali skvělý rodinný podnik, a jsme na něj všichni pyšní. Naopak, když bylo ouvej, nedařilo se vše, jak by si člověk přál, některé rodiny podnikání zničí, partneři se rozejdou, nebo to vzdají, ale nás to právě vše semklo ještě víc. Nic jsme si navzájem nezakrývali, o všem jsme se u stolu radili společně, dávali jsme najevo své názory, co by bylo dobré, a vězte, že z té otevřenosti říci svůj názor, vždy vyplulo na povrch něco, co nám pomohlo a posunulo nás dál dobrým směrem.

Jaký další byl osud Žanety? Kdo jí ublížil a kdo ji změnil?