Vestečtí si posvícení skvěle užívali

V soutěži o nejchutnější koláč se hlasovalo vhozením fazole do válce.
Zobrazit fotogalerii (4)
 

"Počasí bylo nádherné a všem se líbilo soutěžit a mít u toho legraci," popsala nám posvícenskou slavnost předsedkyně kulturní komise Anna Cajthamlová.

 

Nejchutnější posvícenský koláč

Do soutěže o nejchutnější koláč se přihlásilo šest účastníků a každý přinesl třicet a více výborných koláčů. Hlasování probíhalo vhozením fazole do neprůhledné dózy.  Zvítězila paní Eva Krajníková. První cena byla celodenní rodinná vstupenka do aquaparku, druhá cena roční vstupenka do ZOO a třetí cena celodenní rodinná vstupenka do dětského parku Žirafa s obědem. Ostatní soutěží získali poukázku za 500,- do supermarketu a drobné upomínkové předměty. 

Posvícenská kachna

V hospůdce bylo připraveno posvícenské menu, kachní kaldoun a pečená kachna s knedlíkem a se zelím.  Akci nechyběla staročeská výzdoba či stánek s domácími marmeládami. 

Veselá muzika

Vyhrával pan flašinetář Roháč z Ostrova u Karlových Varů a plzeňská kapela Švejk band s panem kapelníkem Karpíškem s lidovými písněmi ze šantánu. Moderovala paní Hanka Vaněčková v kroji. 

Děti se bavily a tvořily

Pro děti bylo divadelní představení Kompásek, při kterém cestovatel v jednotlivých světadílech hrál na určitý hudební nástroj. Děti si také mohly zdobit tradiční pouťové perníčky bílkovou polevou. V dílničce si malovaly keramiku a mohly si vyzkoušet i hrnčířský kruh.

Spousta legračních soutěží

Třicet párů se přihlásilo do soutěže v přehazování syrových vajíček, která dvojice dokázala dohodit a chytit neporušené vejce, ta vyhrála. Pak tu byl závod v převážení spolusoutěžícího na trakaři. Fotbalový srandamač muži proti ženám dopadl plichtou, takže všichni vyhráli malé soudky piva a čokoládové medaile.

 Večerní diskotéka probíhala v hale sportovního areálu.

 

Vyprávění kronikářky Blanky Paškové o posvícenské tradici čtěte v článku:                 Vestec bude mít Mariánské posvícení

Klíčová slova: