Ze světa amatérské hokejové ligy. Pro puk musel dojít hráčům rozhodčí

hráči z Velkých Popovic utkání odehráli v pouhých devíti lidech
 

Co dělat, když profesionální hokejové soutěže zastavila reprezentační pauza nebo Vám sledování těch samých hráčů už trochu zevšednělo? Sražte o něco své nároky a vyražte na některou z amatérských soutěží.

Výhodou oproti profesionálům je, že pro velký počet týmů a omezené množství ledových ploch připadají hrací termíny amatérských hokejových lig na většinu dní v týdnu. Kdo by však v zápasech amatérů čekal parodii na plnohodnotné hokejové utkání, byl by překvapený, jako kluk z autodráhy pod vánočním stromkem.

 

Zápas Miličína a Farmy Velké Popovice byl duelem první ligy benešovské NHLH

 

„Smí u nás hrát hokejisté, kteří nepocházejí z juniorské ligy a vyšších soutěží, než je krajský a městský přebor,“ uvádí Jan Huml, místopředseda amatérské soutěže Pražské ligy ledního hokeje. V benešovské NHLH mohou nastupovat dokonce i bývalí ligoví hokejisté. Podmínkou je, že jim byla zrušena registrace u ligového klubu před více jak třemi lety. Právě na jeden ze zápasů benešovské soutěže Neregistrovaných hráčů ledního hokeje vedla cesta redaktora ČtiDoma.cz

 

Velkopopovická Farma nezvládla gólovou přestřelku.

V sobotní dohrávce prvního kola mezi celky HC Farma Velké Popovice a HC Miličín padlo patnáct gólů. Pohlednou a na branky bohatou podívanou první ligy NHLH si však na benešovském stadionu nenechala ujít jen jedna fanynka, jeden novinář a v poslední třetině i prodejce z občerstvovacího stánku.

 

První dvě třetiny nenapovídaly nic o tom, že se utkání nakonec strhne v gólové hody. Úvodní dvacetiminutovka nabídla pouze jedinou branku, a to z hokejky velkopopovického Štichy v 8. minutě. Ve druhé třetině se síť za oběma gólmany vlnila vícekrát. Do posledního dějství hry vstupovaly oba celky za vyrovnaného stavu 3:3.

 

Velkopopovický brankář Pospíšil neumřel. Jen inkasoval čtvrtý gól

 

Živá poslední třetina

Skóre zápasu se začalo měnit už po čtyřiceti vteřinách hry, kdy miličínský Benda nedal brankáři Farmy Pospíšilovi nejmenší šanci. Další dvě branky přidali hráči z Miličína v rozmezí dvou minut a utkání tím otočili ve svůj prospěch. Cestu za stáhnutím soupeřova třígolového náskoku započal ve 4. minutě Šticha, jenomže na jeho trefu dokázali Miličínští najít odpověď už po 15 vteřinách. 7:4. Hráči Farmy se dál snažili ukrajovat z vedení Miličína, jako tomu bylo znovu v sedmé minutě, tříbrankový náskok si tým z Benešovska dokázal vždy za krátko vydobýt zpět. Gólovou tečku zápasu přidal miličínský Benda v 11. minutě, kdy zvyšoval na konečných 9:6.

 

Ve zbytku třetiny hráči Farmy dál ostřelovali prostor za brankářem Adamem. Snad i pro stoupající mlhu, která zahalovala soupeřovu branku, nebyli už ani jedenkrát úspěšní. Že se nejedná o utkání profesionálních týmů připomněla i situace z druhé části třetiny, kdy pro zapadnutý puk na trestnou lavici hráčům ochotně dojel rozhodčí utkání.

Klíčová slova: