Tragické prázdniny na mělnických silnicích

Tři osoby zemřely při tragické nehodě 23. července u obce Spomyšl
 

Letos o prázdninách zemřelo na českých silnicích přes 150 osob. V okresu Mělník došlo také několika vážným dopravním nehodám, při kterých umírali lidé.

Méně těžkých zranění, více úmrtí

Během letních prázdnin obvykle zesílí provoz na silnicích, čímž se zvyšuje i počet bouraček. Dopravní policisté z Mělníka řešili během července a srpna celkem 127 dopravních nehod. Následky letošních bouraček byly oproti loňskému roku, kdy policisté řešili o jednu havárii méně, mnohem vážnější.

V okrese Mělník zemřelo letos na silnicích 7 lidí, loni pouze 1 člověk. K těžkému zranění došlo v případě 2 osob, lehce zraněných bylo 16 lidí. V roce 2014 se oproti letošku těžce zranilo 9 lidí a lehce 8 osob.

"Alarmující na tomto počtu úmrtí je to, že těchto 7 lidí zemřelo pouze při třech dopravních nehodách. Při téměř stejném počtu dopravních nehod došlo k výraznému nárůstu škod na vozidlech a jiným materiálním škodám, které jsou o více jak 3 miliony Kč větší než v roce 2014," uvedl Josef Houžvic z oddělení tisku a prevence Policie ČR.

Z celkového počtu zavinil řidič, např. nedodržením rychlosti či nedáním přednosti, 96 nehod. Střet se zvěří zavinil dalších 22 nehod.

 

Tišice, Byšice a Spomyšl...

  • Jednou z nejtragičtějších byla červencová nehoda u obce Spomyšl, kde se srazila dodávka, osobák a motorka. Došlo k následnému požáru dopravních prostředků, příkopu a samotného pole. 
Při nehodě u Spomyšle se srazila motorka, dodávka a osobní automobil... Z motocyklu zbyla jen kostra.
  • Dne 8. srpna se stala také nehoda v Tišicích, kde za nejasných okolností naboural automobil zn. Škoda Octavia. Zde zemřeli tři muži. Jeden zůstal zaklíněn v autě, další dva byli nalezeni venku.
  • V Byšicích se na začátku července srazil na železničním přejezdu u Všetat motorový vlak Regionova s traktorem. Tady se lehce zranily dvě osoby.
Vykolejená Regionova po srážce s traktorem.

Alkoholici za volantem

Policisté dopravní a pořádkové policie na Mělnicku provedli u více, než 5,5 tisíce řidičů dechové zkoušky na zjištění alkoholu v krvi. Z toho bylo 109 zkoušek pozitivních. Dále policisté odhalili 27 řidičů, kteří požili jinou návykovou látku.


"Z výsledné činnosti policistů při dohledu nad dodržováním pravidel silničního provozu je zřejmé, že ne všichni řidiči dodržují zákonem stanovený zákaz požívání alkoholických a jiných návykových látek před jízdou nebo během jízdy," uvádí Josef Houžvic.
 

Klíčová slova: