Den železnice se bude slavit v Braníku

V Praze Braníku si budete moci prohlédnout vystavené lokomotivy
 

Centrem oslav se v sobotu 19. 9. stane tradičně nádraží Praha-Braník, kde bude výstava lokomotiv, hudba a možnost svezení historickými vlaky.

Nostalgické jízdy

Jízdy „Hurvínkem“ po trase hlavní nádraží – Braník – Zbraslav, motorovým vlakem na Odstavné nádraží Jih a okružní jízdy parního vlaku s lokomotivou „Čtyřkolák“ po pražských nádražích.

Den železnice se slaví u příležitost výročí zahájení provozu trati s parní lokomotivou konstruktéra Georga Stephensona mezi anglickými městy Stockton a Darlington na trase dlouhé 40 km. Bylo to v roce 1825.

Oslava v Bráníku

Hlavní program oslav bude od 9 do 16,30 hod. v železniční stanici Praha-Braník. Návštěvníci se tu seznámí s prací železničářů, prohlédnou si výstavu lokomotiv a hasičské techniky Správy železniční dopravní cesty nebo se svezou na šlapací drezíně. Hudební program představí country-rocková hudební skupina El Paso. Vstup na výstavu v Braníku je zdarma. 

Jízdné

Celodenní jízdenka bude stát dospělé 240 korun. Za jízdu parním vlakem zaplatí cestující 160 korun, v motorovém vlaku zaplatí cestující 80 korun. V prodeji budou také jízdenky mezi jednotlivými zastávkami za 60 Kč. Děti od 6 do 15 let mají poloviční slevu a děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení.

Klíčová slova: